Насловна Друштво Полиција шиканира Мила Божовића, иако „није безбједносно интересантна особа“

Полиција шиканира Мила Божовића, иако „није безбједносно интересантна особа“

0
milo božović
Мило Божовић

„Градски менаџер и високи функционер Демократског фронта у Будви Мило Божовић, у полицијској евиденцији не води се као безбједносно интересантно лице“, саопштили из Тима за односе за јавношћу Управе полиције, одговарајући на питање Вијести – због чега су га инспектори Одсјека за посебну оперативну подршку прије 20 дана најприје претресли, а потом и легитимисали док је у вечерњим сатима сједио на тераси једног од локала недалеко од Старог града.

Наиме, Божовић је 24. августа сједио за столом, када су га инспектори тог одсјека, у присуству начелника Мирка Бановића, окружили, затражили да устане, а онда и претресли наочиглед бројних гостију.

Према тим тврдњама, Божовић је једини контролисан међу стотињак особа које су боравиле у непосредној близини. Контрола је потрајала неких десетак минута, након чега су му документа враћена, а инспектори су напустили угоститељски објекат.

W3Schools

“Полицијски службеници су 24. августа 2019. године, приликом редовне контроле у једном угоститељском објекту у Будви, пришли столу за којим је било више непознатих лица од којих су тражили документа ради утврђивања идентитета. Приликом контроле, једно лице се представило као Мило Божовић, менаџер Општине Будва, и он је тада саопштио да борави у угоститељском објекту са пријатељима. С обзиром на то да Божовић није лице интересантно за службу, полицијски службеник који је вршио преглед, вратио је документа господину Божовићу, захвалио се на сарадњи и пожелио угодну ноћ”, навели су из Управе полиције.

Одговарајући на питања “Вијести”, из полиције су саопштили да њихов службеник Марко Лазовић те вечери није контролисао Божовића, јер није у саставу Одсјека за посебну оперативну подршку.

Из УП тврде и да се поступање њихових службеника никако не може довести у везу са политичком припадношћу Божовића:

“Полиција поступа у оквиру прописаних надлежности и искључиво у складу са законом, а основ поступања не може бити и није политичко опредјељење било којег лица, па ни у овом случају”, казали су из полиције, одговарајући на питање да ли је Божовић био контролисан јер је високи функционер Нове српске демократије и једна од кључних фигура Демократског фронта у Будви.

Божовић није желио да коментарише тај случај. 

Подсјетимо, Мило Божовић нашао се на удару режемског репресивног апарата још 2017, када је због истицања српске заставе на породичној кући био привођен и саслушаван.

Такође, нашао се на удару режимских медија и прошле године, због тога што на свечаној сједници поводом Дана општине Будва, није устао приликом интонирања државне химне, коју већи дио народа доживљава као наметнуту.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here