Насловна Издвојено Полиција распушта парламент

Полиција распушта парламент

0
spomenik, Policija
Бећир Вуковић

Пише: Бећир Вуковић

Дошло доба да извршна власт хапси законодавну власт. Догорело до ноката. Кад наступе такве хајке, онда је све труло у држави драгој. Кад се у кући ваде поднице, и налажу, кућа неће дочекати прољећа. Под прољеће, од куће остали само чађави зидови.

Хапсите онога ко је донио тај закон, значи хапсите себе. Друкчије се не може читати. Постоји само једна банана државица у којој је институционализован криминал. Да ли се на Балкану рађа црна рупа политике, да ли су сасвим оформљени светови криминала и политике.

Представника народа који је законом заштићен (имунитетом), дакле посланика, хапсе у највећој кући закона. То се, заиста, не може догађати у раелном свијету.

У Црној Гори закон представља нешто друго, нешто, умјесто чега може да стоји било шта. Свједоци смо да су овдашњи закони „преживјели“ стварност, превазишли реалност, и зато немају никакву сврху.

Полицајац низ ходник Скупштине јури, лови посланика. И испред врата је љеса полицајаца, и на споредном улазу – излазу, и на равном крову посутог шљунком. Кроз оближњи парк тумарају капуљаши. Законодавца треба гонити, законодавца треба у апсану, под волат, законодавцу – парламентарцу ребра пребројити. Како се навадила, полиција ће не само распустити парламент, него ће с ноге на ногу, из парламента избацити и сво непотребно особље. 

Каква је то инкубација једне идеологије која сама себи једе реп. Бог зна зашто је то тако. Црна Гора попут црне  рупе себе гута. У какав се шовинизам прометнула једна идеологија која се не може сјетити да је Мусолини фашиста.

Што се тиче посланика Медојевића и Кнежевића, и лаицима је јасно: прва и друга Одлука Апелационог суда – разликују се ко ноћ и дан. Одлуке једног суда у вези истог случаја не би смјеле да се сударају.

Поставља се и питање: да ли се прва одлука разликује од друге, или друга од прве. Некоме је и то важно. Важно да се зна која коју потире, која коју баца у кош. Јасно је да одлуке, неко (са стране), дописује, и дорађује.

Да ли постоји полиција у полицији: је ли ово његова, а оно његова полиција. Очигледно је да имају двије полиције, паралелни судови, ријечју судови који судове преклапају. Таквим темпом да не знамо шта нас ујутру чека. Шта и очекивати од пошасти којој у мукама членови издишу.

У дане ове, ваља се сјетити и суђења Христосу, и разбојнику. Заиста, бијаше осуђено Јагње, а разбојник се смејао и Богу, и суду. И овдје су, баш као и у бесудној библијској земљи, разбојници на слободи. При том, и  суде.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here