Насловна Политика Перовић о дешавањима у Котору: Политичка корупција, правно насиље и хајдучија

Перовић о дешавањима у Котору: Политичка корупција, правно насиље и хајдучија

0
Драгица Перовић

Драгица Перовић, предсједница СО Котор, огласила се након пријема захтјева за сазивање сједнице СО у складу са чл. 65 Пословника СО Котор, односно у року краћем од 10 дана. Истакла је да су неки захтјеви испроцесуирани преко грађанског бироа, а неки путем медија, као и да сви они подједнако заслужују њену пажњу и одговор.

Она је нагласила да ће све поднијете захтјеве са дужном пажњом размотрити и да ће у односу на исте поступити у складу са законом и пословником, а о чему ће подносиоци, као и јавност, бити благовремено и адекватно обавијештени.

„То би био мој професионални одговор, а сада као политичар дајем кратку опсервацију на најсвјежија дешавања. У питању је класична политичка корупција и то треба да знају главни актери, као и которска и црногорска јавност. Наспросто, треба да се зна да је у Котору волшебно дошло до прекомпозиције власти, мимо изборне воље которских гласача. Конкретно, угашени ДПС, захваљујући политичкој комбинаторици, корупционашком путањом у току нашег досадашњег мандата, ничим заслужено поново узима власт у Котору. Ово зато, јер се на анти ДПС предизборној кампањи формирала досадашња власт, од које сада неки конституенти врло отворено и очигледно успостављају хибридну власт са ДПС-ом, правним насиљем и хајдучијом?!

W3Schools

На крају да резимирам да, као правник и политичар, у потпуности подржавам јавно саопштени став представника листе СНП, односно њихова три одборника у СО Котор, подвлачећи да је њихов предлог најбржи и најучинковитији за превазилажење, а у крајњем и за рјешење кризе которске власти. Ово тим прије, јер сам у својству тужене СО Котор, у свом одговору на тужбу затражила да Управни суд ЦГ одлучи по хитном поступку, а што је у складу са чл. 63, став 9 Закона о локалној самоуправи. У супротном, свако друго поступање и евентуално доношење било какве друге одлуке, без претходно донијете одлуке институционално надлежног Управног суда ЦГ, било би јасно пирамидално безакоње“, закључила је предсједница СО Котор.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here