Насловна Насловна Ово је српска Црна Гора (ФОТО)

Ово је српска Црна Гора (ФОТО)

0
Ништа без „тробојке“; извор: akgimages

Напори „новоцрногорских“ идеолога да докажу да Црногорци и Срби немају ништа заједничко, те да тако направе јасан отклон у односу на историјско и духовно биће старе Црне Горе и ископају непремостив јаз између православног дијела становништва – унапријед су осуђени на пропаст.

Чак и најистакнутији „дворски“ историчар, проф. др Живко Андријашевић, бивши савјетник Мила Ђукановића за националну политику, у једном од својих научних радова истиче да су се православни становници Црне Горе, тј. наши преци, несумњиво осјећали и декларисали као Срби.

Црногорска застава; извор: akgimages

У том контексту, Андријашевић оцјењује и да је „доминација српске националне свијести у Црногораца неспорна до 1918. године“!

W3Schools

Док наши савременици монтенегрини покушавају да измаштају властиту историјску и културну посебност негацијом свега српског, ваља напоменути да је не само нашим прецима, већ и странцима, било савршено јасно да су Црногорци дио српског националног корпуса.

И њемачка меморијабила у вријеме Првог балканског рата говори у прилог овој тврдњи.

Сердар Јанко Вукотић; извор: akgimages

На нашу срећу, успомена на Јанка Вукотића и његове див-јунааке живи не само на њемачким разгледницама, већ и у народном сјећању.

А док је тако, има наде да ће некад и „разведрити више Горе Црне“.

Све што је и лаику јасно негирају само медијски „тровачи“-плаћеници, министри и политички паразити који по ко зна који пут „рјешавају“ одавно ријешена стамбена питања, присталице Мирашеве НВО, режимски концесионари и армија ухљеба.

Прочитајте још:

Ово је била Црна Гора (ФОТО)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here