Насловна Издвојено Огорчени милогорци упозоравају: Особље Аеродрома поштује митрополита Амфилохија

Огорчени милогорци упозоравају: Особље Аеродрома поштује митрополита Амфилохија

0
Митрополит Амфолохије поред моштију Светог Василија Острошког

Пише: Дарко Папић

У данашњој Црној Гори, у којој се сарадници окуптора величају и производе у хероје нације и химнописце, православне светиње скрнаве, систематски потире историјско и културно биће православног живља, „модернизују“ писмо и читанке, све што је нормално за значајан дио ко(н)вертованог дијела становништва представља – разлог за бригу и узнемиреност.

Тако је и „читаоцима“ једног медија, познатог по посвећеној одбрани „тековина“ тродеценијске диктатуре Мила Ђукановића, „запало за око“ како се особље Аеродорма у Подгорици према свештенству СПЦ, а нарочито према митрополиту Амфилохију, односи са посебним поштовањем.

W3Schools

Замислите! Ма је ли то могуће, забога!?

Судећи по изјавама забринутих „грађана“ – јесте. И те како! Више њих су посвједочили са згражавањем како свештенству и митрополиту Амфилохију особље љуби руку, а један од њих је чак „промућурно“ процијенио да митрополит „малтене може да пренесе било какав предмет и нико га неће претресати нити, не дај боже, малтретирати због тога“, уз опаску да, сасвим сигурно, не пролази ни редовне контроле. Наравно, из Аеродрома Подгорица су овакве оцјене назвали неоснованим, и констатовали да свештеници нијесу изузети од безбједносних контрола.

Оваквим „савјесним“ ликовима, очигледно, не пада на памет да 81-годишњи старац, који је читав свој вијек посветио ширењу Христове ријечи, за разлику од њихових гуруа и идола, нема ни „удаљену“ намјеру да пренесе било шта што је противно божијим и људским законима. Као ни да је сву ту љубав и поштовање народа митрополит једноставно – заслужио. А контроле, очито, пролази. И баш због оваквих, „грађанских бранича“ – добро је што је тако.

Исти медиј, покушавајући да уведе неке нове стандарде, такође тврди како су се лично „увјерили“ да се црквеним великодостојницима „гледа кроз прсте“ када је у питању аеродромска контрола. Наиме, они констатују како приликом прошлогодишње посјете Подгорици Патријарх Српски Иринеј и Антиохијски Јован X, у пратњи митрополита Амфилохија, нијесу ПРЕВИШЕ (!!!) „малтретирани“, али да су ипак прошли редовне контроле.

Није се тешко досјетити да би овакви „забринути“, надојени Секулиним духом и екстрактима граџанштине и србофобије, свештенство СПЦ у Црној Гори, осим кроз све могуће контроле, најрађе провукли и – кроз шаке. Јавно малтретирање митрополита, налик оном кроз које је прошла Бранка Милић на примјер, уз фотографисање и све остало, за овакве примјерке „грађана“ свакако би представљало задовољство посебне врсте.

Један од њих је чак иронично примијетио да „можда Амфилохије носи дрвени крст кад путује авионом да се не би малтретирао са детектором метала“.

Какав крст носи митрополит – не знам. Али, знам да га на сваком кораку, гдје год ишао, прате блистав ум, вјером оплемењено срце и огромно животно искуство. Укратко – све што „грађанима“ овог типа недостаје. Стога би им било паметно да уложе додатан напор, и нашег митрополита сљедећи пут виде у цркви, а не само на аеродрому. Било би то ново, вриједно искуство за њих, и сигурно би постали мање злонамјерни.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here