Насловна Друштво „Одупри се“: Заједно можемо стопирати градњу хидроелектране

„Одупри се“: Заједно можемо стопирати градњу хидроелектране

0
„Одупри се – 97000“, прес конференција

Из покрета „Одупри се – 97 000“ позвали су све слободне грађане да се придруже напорима Шавничана,  и тако спријече наставак припремних радова за градњу мини хидроелектрана “Буковица 1″” и “Буковица 2″” у општини Шавник.

Њихово саопштење преносимо интегрално.

Грађани Црне Горе и даље уживају! – могао би још једном да поручи министар Радуловић, као што је то учинио онда док смо се борили да очувамо нетакнуту природу око Црног језера, и успјели у томе! Грађани општине Шавник, али и сви они који се солидаришу са њима, данима спречавају пролаз тешкој машинерији и будно држе стражу да сачувају своје највеће благо – ријеку Буковицу. Узурпирана су им имања, изроване стазе, а они стоје на хладноћи и поручују да ће ријеку бранити животом ако треба. Уживанција!

W3Schools

А по ријеку је дошао, ко би други, члан фамилије – брат од ујака предсједника од кога су грађани још прије три мјесеца затражили оставку. Брат од ујака са својим радницима мјештане пита да ли је та ријека њихова. Очигледно мисле да је све што постоји у Црној Гори, па и наши животи, власништво само једног човјека. Тај човјек према њиховом мишљењу има право да свој феудални посјед раздијели међу фамилијом и да се притом не осврне на ријечи мјештана. Е па ако се није освртао на њихове ријечи, на дјела хоће сигурно!

Онако како су се грађани Берансела изборили за своје Васове воде, Барани за правду за своје чемпресе, Жабљачани за своје Црно Језеро, тако ће и Шавничани за своју Буковицу. Будимо солидарни! Проблеми у локалним заједницама су проблеми свих нас, јер је баш у њима очигледно како овај систем ради против интереса грађана.

Позивамо све који су у могућности да се у суботу 18. маја придруже мјештанима села око Буковице, да бисмо натјерали надлежне да стопирају градњу хидроелектране против које је устала цијела локална заједница. Урадимо то јер можемо!“, закључили су.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here