Насловна Друштво Одбор за одбрану Мандића и Кнежевића: Србија да заустави прогон српских политичара

Одбор за одбрану Мандића и Кнежевића: Србија да заустави прогон српских политичара

0
Odbor
Милан Кнежевић, Андрија Мандић

После двије године срамотног суђења, у Црној Гори је после низа скандала до завршних ријечи и пред саму пресуду дошао кафкијански процес вођама Демократског фронта.

Убрзано суђење, чија су рочишта заказивана из недјеље у недјељу показало је да се у Црној Гори суди свим демократама и слободарима, али да је на оптуженичкој клупи и читав један народ који живи у овој држави – Срби, саопштено је из Одбора за одбрану Андрије Мандића и Милана Кнежевића.

“Суђење је показало да Црна Гора није правна држава. Судија и тужилац су тијесно повезани са недемократским режимом а суђење је најобичнија фарса.

W3Schools

После мјесеци прогона и медијске хајке, мучења пензионера из Србије и чудовишних признања нерелавантних свједока сумњивог држања и потеклих из свијета криминала, данас је јасно да ће пресуда коју очекујемо бити искоришћена за учвршчивање расклиманог, клептократског и злочиначког режима Мила Ђукановића и Душка Марковића.

Суд на прошлој сједници није хтио да у своје материјале уврсти свједочење некадашњег крунског свједока Александра Синђелића који је у више прилика по бијегу из Црне Горе оповргао своје свједочење и тврдио да су га у Ђукановићевим казаматима мучили како би изнудили признање.

Позивамо Србију и све државе свијета привржене слободи и демократији, да утичу на Ђукановићев режим како би прекинуо нападе на демократе у Црној Гори. Вријеме је и да буду заустављени етнички мотивисани прогони српског народа. Ђукановићу и Марковићу треба ставити до знања да криминална дјела која чине не застијевају и да ће их једног дана потражити суд правде – у Црној Гори, Србији или било гдје у свијету – и дочекати одавно заслужене вишедеценијске робије, стоји у саопштењу.

ЧЛАНОВИ ОДБОРА: проф. др Чедомир Антић са Филозофског факултета у Београду, др Јован Ћирић, судија Уставног суда Републике Србије, проф. др Момчило Павловић, директор Института за Савремену историју у Београду, др Миша Ђурковић директор Института за европске студије у Београду, Ђорђе Вукадиновић, филозоф, директор НСПМ-а и народни посланик у НС Републике Србије и др Александар Раковић, виши научни сарадник Института за новију историју Србије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here