Насловна Колумне Нови режим протеста

Нови режим протеста

0
„Одупри се – 97000“

Пише: Сибин

Док нас тужилац из одељења за специјалне, дакле Катнић, позива да се већ једном дозовемо памети и баталимо слијепог тражења слободе, на трагу (преко трга) тога, моја се маленкост пита шта се то, јебем ти, дешава са лидерима протеста #ОДУПРИСЕ, те су нагло повукли ручну и најављени радикални потез за шеснаести овог мјесеца, још радикалније разблажили? Размутили. Разбили.
Одједном, протест ће се дабоме одржати, али не онако како је најављен, већ онако како се досад уприличавао, одвећ мирном шетњом која исувише грађанским спуштеним тоном тражи смјену власти.
Чаршијом се прича, чујем у пролазу, да је неко од лидера одупри се деведесет седам хиљада, изгледа, све су прилике, узео деведесет седам хиљада, и промијенио плочу. Е сад, остаје да чујемо коју ће ко пјесму пропјевати.
Што се, пак, антологијског Катнића тиче, можда, ипак, има право: што не бисмо, фино узели и сви се помало посветили работању у башти, препустили се чарима сађења лука, парадајза, кртоле… Иду црни дани, злу не требало.
То и спец. тужилац чини – кад му, разумије се, државничке обавезе допусте – па шта му фали? Ајде море, овако се само помамљујемо и аветамо по улицама, а доста је сваком дану зла његовог.
Ето, бака ти се Ратка с годинама право уморила & сморила, од зеленаштва и суверенизама, још јој преко главе колумнчењу, те је ваља и људски је разумјети, умјесто игара уживо сад се опредијелила за теве. Дакле, за реалност али виртуелну, ону коју конзумирамо из фотеље, са даљинским на даљину.
У годинама кад јој вријеме није, да се скита улицом Слободе, са све шареном пиштаљком и којекаквом зајебантском паролом, што не иде, ама и не приличи.
Ех, друго нешто ти је Џемал, човјек који не само да и без најмањег разлога свакодневно шета, већ недељом, а зора сване, ено га гдје џогира, Горицом, са флашицом ВОДА ВОДА.
Упражњава, болан, фитнес! Борба за слободу му дође као тренинг у природи! Ем здраво, ем грађански. Европски је, веле, имати проевропску линију. Стесану, аха, па да пасује кежуал шал…
(Немојте од протеста направити спрдњу као што су катнићевчине и мугошице направиле од тзв. Државног удара спрдачину вијека. Немојте од грађанског тридесетогодишњег кипућег незадовољства стварати – памперс протесте.)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here