Насловна Колумне Ником ништа

Ником ништа

0
besmisao presude
Мило Ђукановић и „државни удар“. Карикатура Горана Шћекића

Плиткоумна, овдашња власт даје следећи одговор: управо је пресуда доказ да живимо у држави права, закона и слободе.
Они који су намјерно неупућени (овдје је то постало – грађанско занимање), климају главом, и у пролазу још додају како су високе адресе, САД & Енглези похвалили – коначно рјешење (са Србима!).

Пресудом се, дакле, има тек показати колико смо напредовали у спољној политици, а на то нас нарочито све чешће подсјети пацер, министар Дармановић.

Над дан кад се обиљежава Дан Европе, са трга независности (гдје се том згодом уприличио веома сиромашан и прије свега ужасно неинтересантан забавни програм), поменути пацер оцијенио како је ово држава слободе, права и прије свега закона који је једнак за све. Па ипак, препознајемо да се, успут, нешто покушава принијети на жртву.

W3Schools

Па, логично му га дође да се настоји свим расположивим силама и средствима посјећи сам врх опозиције, у овом случају ријеч је о ДФ-у, који је, између осталог, својом политиком против потчињавања, разоткрио шта је све труло у опозицији црногорској.
Тако имамо опозицију која свако мало сједа па се брже боље устаје од бескрајног преговарачког стола… Имамо, аха, ујединитеље, демократе, солере, србенде, десне православне, радничку, еманципаторско грађанску – али немамо опозицију! Толико, бре, ликова(!), нигдје јебеног програма…
У њиховим акцијама има увијек нечег од апсурда: унапријед је резултат осуђен на пропаст, али су баш због тога учесници посвећенији раду да то и остваре. Њихово је, те тзв. грађанске или како већ „опозције“, само да постоје, да се повремено окупе, понешто прозборе, и то је то. На површини, рекло би се, рад разлике, сукоб мишљења, процес отворене борбе којој је циљ што хитније обурдавање режима...
Но, тјеши једно: љутица Драгиња стиже на чело СДП-а, што ће само по себи рећи да праву и правди, ама закону уцијело, долазе ведрији дани. Е сад, још ако се, недајбоже, у међувремену и разведе, преконоћ достижемо апсолутну демократизацију.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here