Naslovna Društvo Nevrijeme u Grčkoj: Šest osoba poginulo, među njima dvoje djece (FOTO+VIDEO)

Nevrijeme u Grčkoj: Šest osoba poginulo, među njima dvoje djece (FOTO+VIDEO)

0
nevrijeme u Grčkoj. Foto: Tanjug

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje djece, je poginulo a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularnom među turistima.

Konzulat Srbije u Solunu obaviješten je da je jedna srpska državljanka povrijeđena u nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, a za sada nema podataka da li ima žrtava među srpskim turistima.

W3Schools
nevrijeme u Grčkoj. Foto: Tanjug

Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić izjavila je za Tanjug da je konzulat informaciju o povređenoj srpskoj državljanki dobio iz bolnice u Solunu.

„Mislimo da je u pitanju turistkinja koja je ljetovala u Stavrosu, pokušaćemo da saznamo odakle je primljena u bolnicu i preko koje agencije je ljetovala“, kazala je Glišićeva.

Ona je rekla da konzulat nema informacija o šestoro lakše povređenih srpskih tursita koji su prema tvrdnji medija smešteni u bolnici u Nea Mudanji.

Kako prenosi TV Prva, šest turista iz Srbije lakše je povrijeđene tokom nevremena. Prema navodima te televizije, oni su primljeni u toj ustanovi.

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

Češki par je nastradao kada su jak vetar i kiša prevrnuli njihovu prikolicu. Dvoje rumunskih državljana je poginulo kada se srušio krov restorana u Nea Plaji.

Foto: Tanjug

Nastradala su i dvojica Rusa, muškarac i dečak kada je drvo palo nedaleko od njihovog hotela u Potidei, navele su grčke vlasti.

Najgore je bilo u Porto Karasu

Predsjednik Jute Aleksandar Seničić izjavio je danas da u mjestima na grčkom poluostrvu Halkidiki koje je noćas pogodilo snažno nevrijeme nema vode i struje, izjavio je danas .

On je za Tanjug rekao da se do kraja dana očekuje normalizacija situacije.

„Najgore je bilo u Porto Karasu, gdje su hoteli, i u dva okolna sela“, naglasio je Seničić i dodao da je u stalnom kontaktu sa turističkim agencijama preko kojih letuje najveći broj srpskih turista na Halkidikiju.

Telefonske i internet veze su u prekidu na tom poluostrvu, popularnom među turistima iz Srbije.

Nevrijeme manjih razmera pogodilo je i Solun, gde su u prekidu internet veze.

Foto: Tanjug

Vlasti su proglasile vanrednu situaciju na Halkidikiju, a novoimenovani ministar za civilnu zaštitu trebalo bi u toku dana da posjeti ovo poluostrvo.

Jak vetar čupao je drveće, nosio krovove, prenosi Rojters.

„Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživio tako nešto“, rekao je za grčku televiziju Atansios Kalcas, direktor zdrvstvenog centra Nea Mudanja gde su smješteni mnogi povređeni.

Foto: Tanjug

Zbrinuti pacijenti imaju između osam mjeseci do 70 godina. Neki su zadobili povredu glave od pada drveća ili drugih predmeta.

Ovakvo nevrijeme nije uobičajeno u Grčkoj gde su ljeta tipično topla i suva. Meteorolog Kleahos Marusakis rekao je da su uslovi „ekstremno neobični za ovo doba godina.

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here