Naslovna Kolumne Neustavna Vesna

Neustavna Vesna

0
Medenica
Vesna Medenica

Medenica Vesna treći put – ovog puta jednoglasno – reizabrana za najveće pravno tijelo Crne Gore! Jeste, imali smo i tromandatnog fejk Filipa, koji je takođe dolazio iz pravnih voda, zato ga je politika onako malo doticala, tako da je kao predsjednik funkcionisao inkognito.

Ovim potezom, dakle sa Vesnom, slobodni soleri i razni aktivisti zaključuju da je država dotakla dno bezakonja, i da je pravosuđe privatizovano, od strane vrha, kako se priča, odveć rascijepljene partije. U susret nam ide kongres i famozni popis, te je premijer udario u ekonomske – infrastrukturne – dočim šef duva u istorijske trube. Stara ideološka matrica: prosperitet i podjele!

Kakogod, Vesna je uglavnom dala svoj sud i obećala da će se sa još dvojicom, trojicom preostalih, sumnjivih sudija, disciplinski obračunati. Tako da se uveliko nastavlja praksa straha, totalitarne tame, na djelu imamo vlast čiji je dispozitiv zahvatio sve, tako da je moć zaokružila samu sebe, i po ko zna koji put se Ustavom poslužila u nelegalne svrhe…

W3Schools

EU tzv. visoki zvaničnici, svakom prilikom kad se pozabave mučnim pitanjem kakvo je Zapadni Balkan, osvrnu se i na pravosudni sistem koji prema njihovoj neutralnoj ocjeni ne djeluje suvereno i u skladu sa Zakonom, već po očiglednim političkim pritiskom. Tako da sa neustavnom Vesnom sigurno ne možemo u EU, što nam možda i nije cilj, politički niti bilo koji drugi, budući da smo uz amere i albance, kako primjeti onaj akademik, tokom povijesti bili jedini slobodarski narod.

Pročitajte još:

Neustavan treći mandat: Za Medenicu zakoni ne važe, opet na čelu Vrhovnog suda

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here