Насловна Колумне Неуставна Весна

Неуставна Весна

0
Medenica
Весна Меденица

Меденица Весна трећи пут – овог пута једногласно – реизабрана за највеће правно тијело Црне Горе! Јесте, имали смо и тромандатног фејк Филипа, који је такође долазио из правних вода, зато га је политика онако мало дотицала, тако да је као предсједник функционисао инкогнито.

Овим потезом, дакле са Весном, слободни солери и разни активисти закључују да је држава дотакла дно безакоња, и да је правосуђе приватизовано, од стране врха, како се прича, одвећ расцијепљене партије. У сусрет нам иде конгрес и фамозни попис, те је премијер ударио у економске – инфраструктурне – дочим шеф дува у историјске трубе. Стара идеолошка матрица: просперитет и подјеле!

Какогод, Весна је углавном дала свој суд и обећала да ће се са још двојицом, тројицом преосталих, сумњивих судија, дисциплински обрачунати. Тако да се увелико наставља пракса страха, тоталитарне таме, на дјелу имамо власт чији је диспозитив захватио све, тако да је моћ заокружила саму себе, и по ко зна који пут се Уставом послужила у нелегалне сврхе…

W3Schools

ЕУ тзв. високи званичници, сваком приликом кад се позабаве мучним питањем какво је Западни Балкан, осврну се и на правосудни систем који према њиховој неутралној оцјени не дјелује суверено и у складу са Законом, већ по очигледним политичким притиском. Тако да са неуставном Весном сигурно не можемо у ЕУ, што нам можда и није циљ, политички нити било који други, будући да смо уз амере и албанце, како примјети онај академик, током повијести били једини слободарски народ.

Прочитајте још:

Неуставан трећи мандат: За Меденицу закони не важе, опет на челу Врховног суда

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here