Насловна Друштво На Карасовићима заплијенили 340 килограма марихуане: Дрогу нашли у аутобусу који је...

На Карасовићима заплијенили 340 килограма марихуане: Дрогу нашли у аутобусу који је улазио из ЦГ

0
Са конференције за медије (Фото: ПУ Дубровачко-неретванска)

Хрватска полиција заплијенила је око 340 килограма марихуане на граничном прелазу Карасовићи, у аутобусу који је улазио из Црне Горе. То је саопштено на ванредној конференцији за медије Полицијске управе дубровачко-неретванске.

Начелник ПУ дубровачко-неретванске Иван Павличевић казао је да је то друга највећа запљена дроге на подручју њихове ПУ.

Руководлац Службе криминалистичке полиције Зоран Тиквица објаснио је да се дрога налазила у аутобусу дубровачких регистарских ознака којим је управљао 40-годишњи хрватски држављанин:

W3Schools

Који је улазној граничној контроли, из правца Црне Горе, приступио у 15,25 сати. Током обављања граничне контроле, службеници полиције су у унутрашњости аутобуса пронашли 17 спортских торби у којима се налазио 41 пакет с укупно 341,8 кг марихуане. Због сумње за кријумчарење дроге ухапшен је 40-годишњи возач и још једна особа која се доводи у везу с овим кривичним дјелом. Они се тренутно налазе у просторијама полиције гдје се над њима проводи криминалистичко истраживање“, казао је Тиквица.

Дулист.хр преноси да је Тиквица објаснио да је возач аутобуса нервозним понашањем привукао пажњу цариника, и да је, када су га питали за садржај 17 идентичних црних торби, рекао да је ријеч о спортској опреми фудбалера из Бразила које је дан прије превозио.

„Након што му је издата наредба да отвори једну од торби, полицијски службеници су уочили пакете који су упућивали на то да је у њима марихуана“, казао је Туквица.

Објаснио је да су у сарадњи са државним тужиоцем од судије за истрагу тражили налог за претрес и да су претресом у тајним претинцима пронаћли још четири торбе истог садржаја.

„Возач је током јучерашњег дана испитан као осумњичени и данас ће бити предан притворском надзорнику. Такође, синоћ смо око 21.30 ухапсили још једну особу са подручја Дубровника која се доводи у везу с овим кривичним дјелом и исти ће данас бити процесуиран“, објаснио је Тиквица.

Извор: Вијести

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here