Насловна Издвојено Мугошин син неспособан за службу запослен у САЈ-у

Мугошин син неспособан за службу запослен у САЈ-у

0
Suzana,
Сузана Мугоша

Син Сузане Мугоше, судије Вишег суда, Новак, од 29. јуна 2018. запослен је у Управи полиције, иако како је казао министар Мелвудин Нухоџић, не у сталном радном односу, на пословима логистике у „елитној“ јединици МУП-а САЈ-у.

Како је појаснио Нухоџић, он је у фебруару 2019. упућен на програм за оспособљавање и едукацију за одрасле, што сасвим извјесно упућује на то да је запослен у САЈ-у, био неспособан за службу у моменту запослења.

О кукавно судство угашено, парафразирао је данас Милан Кнежевић, посланик ДФ, Владику Данила, алудирајући на стање у црногорском правосуђу,  након неуставног избора Весне Меденице по трећи пут на мјесто предјседнице Врховног суда.

W3Schools

Он је такође казао, да све оно што се дешава у правосуђу Црне Гоер, најбоље показује су судови постали ескпозитура ДПС-а, који по револуционарним методама, и по налогу Прве фамилије, се обрачунавају са лидерима ДФ-а.

Мелвудин Нухоџић

Кнежевић је такође оцијенио, да је апсурд очекивати било шта од оваквог нелегитимног и неуставног Судског савјета, који је једногласно изабрао Весну Меденицу, тврдећи да то није она из 2007. године, те како је казао, не само да су ушли у зону кривично правне одговорности, већ сматра да би надлежене медицинске установе требало да прегледају све чланове Суског савјета, јер како је казао људи који не умију да броје до 3, а одрасли су, заслужују специјалан третман.

Он је министру Мелвудину Нухоџићу поставио питање да ли је Новак Мугоша, син судије Вишег суда запослен у САЈ-у, ко су били чланови комисије која га је запослила, и од којег тачно датума, је Мугоша почео да прима плату по овом основу?

У свом одговору Нухоџић је казао да је Новак Мугоша, упућен у школу за одрасле, иако је првобитно запослен био у САЈ-у од јуна 2018, да би у фебруару 2019 упућен на програм за оспособљавање. И да ће након тог завршеног програма добити могућност да одради приправнички стаж, али само у случају да прође нови круг селекције, која подразумјева тестирања у овкиру посебних критеријума за рад у Управи полиције.

Knežević
Милан Кнежевић

Нухоџић је нагласио како већина кандидата, односно 2/3 нијесу задовољили захтјевне тестове, физичке, психичке и здравствене, као и тестове општег знања, не значи ни да ће сви полазници овог програма засновати рад у полицији.

Кнежевић је казао, да има информацију да је Сузана Мугоша звала управо министра Нухоџића, и тражила од њега да јој се син запосли у САЈ. И он се запошљава, како је навео 29. јуна 2018, 15 дана прије него ће Мугоша потврдити статус свједока Саши Синђелићу.

„И кажете да јој син није оспособљен да ради у САЈ-у, али сте га послали на посебно школовање за одрасле“, казао му је Кнежевић и додао:

Значи, Сузана Мугоша за осуђујућу пресуду од пет година, добија запослење за сина у САЈ, истакао је Кнежевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here