Насловна Руски Поглед Москва: Пожар у термоцентрали, једна особа погинула (ВИДЕО)

Москва: Пожар у термоцентрали, једна особа погинула (ВИДЕО)

0
Борба са ватреном стихијом; фото: Спутњик/Сергеј Мамонтов

Једна особа је погинула а 13 је повријеђено у великом пожару који је захватио термоцетралу у предграђу Москве, са пламеним стубовима високим преко 50 метера, јављају руске власти.

Пожар је око 11.00 сати избио на гасоводу који напаја централу и налази се у кругу централе. Пожар се проширио на површини од преко хиљаду квадратних метара и захватио је административну зграду и складиште. Ватрогасци су током поподнева јавили да је пожар савладан.

„Централа је смањила снагу на нулу али нема ризика од прекида струје за потрошаче.

W3Schools

Помоћни генератори су активирани и производни капацитети других централа су повећани“, саопштила је компанија Мосенерго. Штета је процијењена на преко 150 милиона рубаља (2,1 милион евра).

Отворена је истрага за кршење безбједносних норми. Интензитет пламена који се видио и у Москви се смањио када је прекинуто напајање гасовода, док су облаци црног дима неколико сати наставили да се шире над централом.

Мјештанка сусједног града Митишчија Софија Фесенко је за руску телевизију рекла да врућа вода излази из чесме за са хладном водом од почетка пожара, и да су видјели како је дим захватио пола неба.

Око педесет ватрогасних кола послато је да се бори против пожара у селу Челобитијево, које се налази неколико километара од Москве, јавио је преко Твитера градоначелник Москве Сергеј Собјањин.

Такође су мобилисани хеликопетери и возови за борбу против пожара, преноси Б92.

Термоцентрала број 27, која ради на природни гас, снабдијева струјом и гријањем сјеверне и сјевероисточне дјелове главног града Русије. Изградња централе почела је 1987. и завршила се 2000-их. Ради се о најмодернијој централи која снабдијева Москву.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here