Naslovna Naslovna „Montenegro airlines“ ima slabu medicinsku kontrolu posade: Pilot zbog umora juče ugrozio...

„Montenegro airlines“ ima slabu medicinsku kontrolu posade: Pilot zbog umora juče ugrozio ljudske živote?

0
avion

Istinska drama odvijala se juče u avionu crnogorske nacionalnoe aviokompanije Montenegro airlines, na letu YM610 iz Tivta za Moskvu. Iznenada, na domak Moskve, avion je počeo snažno da se trese i naginje na bok.

Zahvaljujući obučenosti prisebnosti pilota Veska Ivanovića koji je preuzeo komande letjelice, sve se završilo u najboljem redu.

Sletanje je izvršeno po standardnoj proceduri koja je predviđena za ovakav slučaj.

Po svedočenju Julije Montenegro, u pomenutom avionu stjuardesa je utrčala među putnike, i na lošem ruskom upitala da li među putnicima ima doktora.

W3Schools

Naime, ona je navodno objasnila da je kapetanu aviona, prvom pilotu pozlilo i izgubio je svijest. Dok je padao, dodirnuo je upravljač, što je i bio razlog za turbulencije, objasnila je jedna od putnica.

Medicinskih radnika u avionu nije bilo. Ali jedna od putnika, Ana Agafonova, koja je pohađala medicinske kurseve, pritekla je u pomoć pilotu pruživši mu prvu pomoć. Sumnjalo se na srčani udar. Kopilot Vesko Ivanović potpuno je preuzeo kontrolu nad avionom i sletio na aerodrom u Kalugi, 180 kilometara od Moskve“, napisala je na svom Fejsbuk profilu Gulija Montenegro.

Dalje je objasnila da je u avionu bilo 86 putnika, uključujući 15 djece.

Na aerodromu u Kalugi čekale su službe hitne pomoći. Komandir broda je došao sebi, ali se nije mogao sjetiti svog imena. Odveli su ga u lokalnu bolnicu, gdje ljekari nisu potvrdili dijagnozu “srčani udar”, sugerišući da se radi o zamoru. Sam pilot (38- godišnjak) tečno je govorio ruski i rekao doktorima da je veoma umoran i da nije naspavan. Hvala Bogu da se sve lijepo završilo i da niko nije povrijeđen. Sletjeli smo veoma uspješno. Svi putnici su prevezeni u Moskvu taksijem i autobusima, a iz Crne Gore je doputovao još jedan pilot kako bi avion vratio nazad. Nadam se da će kompanija Montenegroairlines pojačati medicinsku kontrolu posade i zdravstveno stanje pilota prije leta“, zaključila je ona.

Redakcija portala pokušala je da dobije informacije iz ove avio kompanije, ali se  na broj telefona, koji je na sajtu komapnije, nisu javljali.

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here