Насловна Насловна „Montenegro airlines“ има слабу медицинску контролу посаде: Пилот због умора јуче угрозио...

„Montenegro airlines“ има слабу медицинску контролу посаде: Пилот због умора јуче угрозио људске животе?

0
авион

Истинска драма одвијала се јуче у авиону црногорске националное авиокомпаније Montenegro аirlines, на лету YМ610 из Тивта за Москву. Изненада, на домак Москве, авион је почео снажно да се тресе и нагиње на бок.

Захваљујући обучености присебности пилота Веска Ивановића који је преузео команде летјелице, све се завршило у најбољем реду.

Слетање је извршено по стандардној процедури која је предвиђена за овакав случај.

По сведочењу Јулије Монтенегро, у поменутом авиону стјуардеса је утрчала међу путнике, и на лошем руском упитала да ли међу путницима има доктора.

W3Schools

Наиме, она је наводно објаснила да је капетану авиона, првом пилоту позлило и изгубио је свијест. Док је падао, додирнуо је управљач, што је и био разлог за турбуленције, објаснила је једна од путница.

Медицинских радника у авиону није било. Али једна од путника, Ана Агафонова, која је похађала медицинске курсеве, притекла је у помоћ пилоту пруживши му прву помоћ. Сумњало се на срчани удар. Копилот Веско Ивановић потпуно је преузео контролу над авионом и слетио на аеродром у Калуги, 180 километара од Москве“, написала је на свом Фејсбук профилу Гулија Монтенегро.

Даље је објаснила да је у авиону било 86 путника, укључујући 15 дјеце.

На аеродрому у Калуги чекале су службе хитне помоћи. Командир брода је дошао себи, али се није могао сјетити свог имена. Одвели су га у локалну болницу, гдје љекари нису потврдили дијагнозу “срчани удар”, сугеришући да се ради о замору. Сам пилот (38- годишњак) течно је говорио руски и рекао докторима да је веома уморан и да није наспаван. Хвала Богу да се све лијепо завршило и да нико није повријеђен. Слетјели смо веома успјешно. Сви путници су превезени у Москву таксијем и аутобусима, а из Црне Горе је допутовао још један пилот како би авион вратио назад. Надам се да ће компанија Montenegroairlines појачати медицинску контролу посаде и здравствено стање пилота прије лета“, закључила је она.

Редакција портала покушала је да добије информације из ове авио компаније, али се  на број телефона, који је на сајту комапније, нису јављали.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here