Насловна Друштво Министарство културе се придружило хајци: Подносе кривичну пријаву против организатора концерта

Министарство културе се придружило хајци: Подносе кривичну пријаву против организатора концерта

0
Фото: Владимир Павићевић

Министарство културе је данас саопштило да ће поднијети кривичну пријаву против организатора концерта у Херцег Новом, због како су казали истицања симбола других држава и скрнављење званичне химне Црне Горе.

Црногорска јавност је током јучерашњег дана свједочила разнородном мултимедијалном материјалу са концерта који је одржан у Херцег Новом. Самим тим, цјелокупан аудиторијум био је у прилици да види на који се начин крши читав скуп законских одредби, и то на манифестацији јавног карактера“, наводи се у саопштењу Министарства културе.

Истицање симбола других држава, додају они, скрнављење званичне химне Црне Горе уз, у таквим приликама, готово незаобилазне политичке и националистичке поруке, само су неки од елемената због којих ће Министарство културе против организатора концерта поднијети пријаву пред надлежним органима.

W3Schools

„Сигурни смо да постоји много бољих начина за промоцију домаћег, регионалног и ширег музичког стваралаштва током сезоне – довољно је видјети, заправо, остале фестивале на црногорском приморју. У том духу, уједно, поздрављамо и одлуку Општине Будва да, након оштрих реакција црногорске јавности, одступи од идеје организације концерта трубача из Гуче у том граду“, наводе у свом саопштењу, додајући, да на  ‘програме’ налик прексиноћњем, Министарство културе и Држава Црна Гора неће ћутати – напротив.

Од сада, даље наглашавају, свако коме концепт ‘манифестација културе’ буде параван за националистичке поруке и кршење закона, одговараће на начин како је то регулисано прописима ове државе.

„Смотре културе не смију бити изговор за организацију националистичких скупова, а посебно када се – као у случају Херцег Новог – њима негира црногорски идентитет. Жалимо што је Херцег Нови био домаћин овог програма, тим прије јер смо недавно на истом мјесту могли да испратимо фестивал сасвим другачијег типа – који у много љепшем свјетлу промовише и тај град и Црну Гору”, закључују из Министарства културе“, закључили су из овог министарства.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here