Насловна Издвојено Министар против парка

Министар против парка

0
pavle radulovic
Павле Радуловић

Павле министар у развоју туриста Радуловић, вели како нема ни најмањи проблем са систематским покушајем детаљног урнисања националног парка Дурмитор.

Понавља: немам бре, проблем са бруталним спровођењем екоцида гдје год се укаже најмањи простор и прилика за бетонизацију. И рад мјешалице!

Пајо, богме, дибидус урбан, асфалтиран, ментално армиран, политички блокован. Сматра (будући да је smart) да је природа нонсенс, зелена антифункционална вегетација која као таква у новом вијеку ником није интересантна, а од дивље љепоте никакве вајде, у техноцентричној структури омасовљеног дигиталног туристе.

W3Schools

Па добро, онда би поменути Пајо треба као тај Пајовић чи, у земљу змаја и тоталног екрана, дакле у Кину, гдје је дрво у дефициту, осим ако није виртуелно, што ће рећи холограмско, с ону страну реалности.

У амбијенту који је суперсоничан, тако да сваки умрежени пролазник дјелује као паметни апарат, јунак Нео из Матрикса који материјализује неојеванђељску причу о спасавању свег опипљивог и миришљавог, итд.

Међутим, настрану горепоменуто, министре без проблема, не бјеше ли Црна нам Гора еколошка земља, груда са минимумом пластике и максимумом нетакнуте природе? Зар не прогласише Тару сузом Европе?

Добро, влада у чијем си особљу и ти изнуђено рјешење за једнократну употребу, претворила је ову ријеку у муљави поток, проваљен и подлокан једном заувијек. Јер, е па сад, аутопут пропути преко њених обала, и тако их жестоко деконструиса да су призори више него узнемиравајући.

Мало је и то, па сте и од Сињајевине наумили правити отпадни полигон (у питању су Савине воде) за ислужено, мртво НАТО оружје…

Али, ручна министре… Планинштаци листом устали и поручили: Даље нећеш моћи! Ни црна влада која те регрутује против националног парка! И умјетници – је ли могуће – дали се у кампању коначног ослобађања ове земље и друштва од зла које је изгубило компас, и разјарено, ударило на све…

Кад је, дакле, појело то што се дало сварити, окренуло се природним ресурсима, одакле капиталистички демијург црпи последњу енергију у процесу самопрежвакавања.

(Министре, идеш ли каткад на излет, негдје на пикник, будући да градош фураш бајк?)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here