Насловна Колумне Милан, „чобан“ из Расова

Милан, „чобан“ из Расова

0
Ђукановић и Роћен

Пише: Теодосије

Ето то мисли овај човјек са обријаним брковима о новинарима. И не само о њима. Он то мисли о људима. Баш свим.

Људи су „стока, говеда, козе“. Нико њему није добар, сви су приглупи, све је то јад – осим њега. „Чобанина“ са Расова који се толико поистовијетио и приближио својим говедима да баш може и да каже да они које људи гледају свако вече, озбиљно и са пажњом (на државној ТВ, Миловој, у референдумским данима), нису ништа друго него „говеда“, те да Милови бирачи нису при свијести што вјерују таквима или су и сами исто.

W3Schools

То овај „чобанин“ говеда и коза и главни савјетник Милов није изрекао, иако уистину мисли о свима њима још горе. Историја се изгледа зауставила када „чобани“ одлучују о свему: Дерипаски, ДиКеју, кредитима, Срећку из Атекса и покојном Драгану Рашовићу, собама на Светом Стефану, савјетима Борису Тадићу (којег толико мрзи да ни његов спахија не може да сустигне у томе).

Одлучују и о томе како „јеб..и и Црну Гору и Србију“, шта рећи о Убовићу, Гранду и Бемаксу, у којем су сви – и он и Лазовић из одјељења за „ликвидације“.

Боже, ово је посебан „чобан“ црногорски. А народ – јадан, његово „стадо“ које ћути у страху да их газда његов и њихов не „прода“ поново, да им не одузме и цркве и име и писмо и поријекло, да их не клонира „у западни отисак“ словенства.

Уистину мислим да нисмо ни мало праведни према овом „чобанину“ из Расова. Не говори он из своје главе. „Чуш“, он не зна ни двије козе свезати. Све је ово из главе првог, јединог, свемоћног шефа његовог. Он стоји иза свега.

Свједочим да о свом народу Он мисли и горе од свог „чобанина“, који се уживио у улогу „дворске луде“ испод Дурмитора, па кликће, умире од хијенског смијеха, досипа „отров“ најомраженијем Борису, којега нико тако не мрзи као власник Црне Горе – Мило из Растока. Или из Кочана.

Зна он ове „чобане“ да користи, и те како. Наравно, уз обострану камату и интерес.

Забога, зар не видите да све зна. Кажу да из Београда много младих дјевојака иде у Дубаји, ради ради задовољења шеикових „апетита“. Мило из Растока и „чобанин“ из Расова имају Дукија за све – и за тајне банкарске рачуне, за пословну пратњу, али и тајну дипломатију.

Све Дуки зна. Он и овај „чобанин“, као два најјача стуба самовоље и апсолутизма господара. Зато се њима може све, и могу све.

У демократским земљама данас би Мило „силни“ поднио оставку због „гашења слободе штампе“, увреде слободних медија. У Црној Гори ће то бити још један доказ његове, и моћи његовог“чобана“.

И сви ће ћутати и из еснафа.

„Хвала богу што ми нисмо говеда и козе“, рећи ће први новинар из Побједе. Зато ћемо ми остати „овце“ и чекати да и на нас дође ред. Јер, „ражањ се окреће“ у славу приватне Црне Горе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here