Naslovna Izdvojeno Miholjski zbor: Pozivamo sve konfesije da osude govor mržnje prema Srbima i...

Miholjski zbor: Pozivamo sve konfesije da osude govor mržnje prema Srbima i pravoslavlju

0
zastava Miholjskog zbora

NVO „Miholjski zbor“ Tivat uputio je oštar protest u ime pravoslavnih vjernika Boke Kotorske, vezano za nastup potpredsjednika SUBNOR-a Crne Gore Slobodana Simovića pa tribini održanoj u Tivtu, povodom 9. maja Dana pobjede nad fašizmom, saopštio je danas Zdravko Nišavić, predsjednik tog Udruženja.

Miholjski zbor, kako je kazao, poziva na jedinstvo vjernike svih konfesija na zajedničku osudu ovog govora mržnje usmjerenog isključivo prema jednom narodu i vjeri.

Iz ovog Udruženja ističu da je antifašizam zajednički doprinos svih građana Crne Gore, a sloboda jednaka za sve što se nije moglo zaključiti iz mržnjom nadahnutog govora Simovića.

W3Schools

-Pomenuti „antifašista“ se pozvao na tradiciju borbe za slobodu naroda Crne Gore i antifašizam, a, u stvari, nastupio sa pozicija nacionalsocijalizma protiv kojeg se narod Crne Gore podigao 1941. godine tražeći slobodu i dostojanstvo. Nikome, pogotovo vjernicima, nijesu potrebne nove podjele na čemu je insistirao gospodin Simović, pogotovo smatraju da je za osudu što je svoje lične animozitete prema cijelom jednom narodu i vjeri koja se nalazi u korjenu i biću ove zemlje, političkom retorikom podijelio sa školskim naraštajem, nevinom djecom učeći ih mržnji i šovinizmu, poručio je Nišavić ispred NVO „Miholjski zbor“.

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here