Насловна Издвојено Михољски збор: Позивамо све конфесије да осуде говор мржње према Србима и...

Михољски збор: Позивамо све конфесије да осуде говор мржње према Србима и православљу

0
застава Михољског збора

НВО „Михољски збор“ Тиват упутио је оштар протест у име православних вјерника Боке Которске, везано за наступ потпредсједника СУБНОР-а Црне Горе Слободана Симовића па трибини одржаној у Тивту, поводом 9. маја Дана побједе над фашизмом, саопштио је данас Здравко Нишавић, предсједник тог Удружења.

Михољски збор, како је казао, позива на јединство вјернике свих конфесија на заједничку осуду овог говора мржње усмјереног искључиво према једном народу и вјери.

Из овог Удружења истичу да је антифашизам заједнички допринос свих грађана Црне Горе, а слобода једнака за све што се није могло закључити из мржњом надахнутог говора Симовића.

W3Schools

-Поменути „антифашиста“ се позвао на традицију борбе за слободу народа Црне Горе и антифашизам, а, у ствари, наступио са позиција националсоцијализма против којег се народ Црне Горе подигао 1941. године тражећи слободу и достојанство. Никоме, поготово вјерницима, нијесу потребне нове подјеле на чему је инсистирао господин Симовић, поготово сматрају да је за осуду што је своје личне анимозитете према цијелом једном народу и вјери која се налази у корјену и бићу ове земље, политичком реториком подијелио са школским нараштајем, невином дјецом учећи их мржњи и шовинизму, поручио је Нишавић испред НВО „Михољски збор“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here