Насловна Колумне Ми ћемо

Ми ћемо

0
mi ćemo
Риба с плавим очима (Фото: Н. М.)

Пише: Никола Маловић

Ми ћемо створити илузију тако велику да ће већини управо због обима да измакне перцепцији. О онима који ће је видјети мислиће да су луди.

Ми ћемо одржавати животни вијек кратким, а претвараћемо се да радимо супротно.

Ми ћемо људима обећавати љекове, а у ствари ћемо им дати још више отрова. Ти ће токсини да буду скривени у свему што их окружује, у свему што пију, једу, удишу или облаче.

Тражиће помоћ од угледних, а ми ћемо и такве ангажовати да пропагирају наше медикаменте. Појефтинићемо дипломе, и све ћемо њихове власнике купити.

Ми ћемо почети рано: напашћемо дјецу оним што највише воле, слаткишима. Када се зуби у младунаца оштете, испунићемо их металима погубним по умове. Постаће спори, гојазни, збуњени, и депресивни. Прићи ће к нама не би ли нашли помоћ. А ми им је дати нећемо.

Ми ћемо рекламирати новац и материјална добра, да се човјек никад не повеже с Богом у себи, или са пак савјешћу. Ако ко одбије, да се страх употријебити као оружје. То не помогне ли, убићемо.

Ми ћемо састављати владе и правићемо опозиције. Посједоваћемо обје стране.

Ми ћемо учинити да се мрзе међусобно и да мрзе своје сусједе. Нахушкаћемо једне на друге свакипут кад нам то буде одговарало.

Ми ћемо наставити да напредујемо од њихових ратова и од њихових смрти.

Ми ћемо их водити тако да мисле како они сами себе воде. Уколико ли само каква свјетлост засија међу њима, угасићемо је исмијавањем или смрћу.

Ми ћемо увијек сакрити узвишену истину по којој смо сви Једно. Ово никада не смију знати. Увијек морају да мисле како нису међусобно једнаки. Ако би икада сазнали да сви заједно могу да нас побиједе, кренули би да нас свргну.

Ми ћемо им написати законе који ће им украсти и оно мало слободе што су мислили да имају.

Ми ћемо користити наше медије, и наше паре, и наш посебан језик.

Ми ћемо наздрављати. Јер преостали немају никакву шансе.

*

Текст што сам га тек стилски уредио нема знаног нам аутора. Чак и да аутор у једнини не постоји, већ само текст, опасно је рјечит. Ко мисли да не постоји илузија тако велика да ће већини управо због обима да измакне перцепцији, гријеши. Они који је виде а о себи не мисле да су луди, да ли су паметни кад другима о томе проговоре?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here