Насловна Политика Меркел: Тамни облаци су се надвили над дијалогом Београда и Приштине

Меркел: Тамни облаци су се надвили над дијалогом Београда и Приштине

0
Ангела Меркел

Њемачка канцеларка Ангела Меркел истакла је данас да су се тамни облаци надвили над дијалогом Београда и Приштине након што су косовске власти увеле таксе на српску робу.

Меркел је, у разговору са дописницима у Берлину, нагласила да Њемачка има велики интерес за европску интеграцију „Србије и Косова“, да се на том путу напредује, али, како је подвукла, за то је потребно обновити дијалог Београда и Приштине.

Таксе су довеле до назадовања, а не напретка, рекла је Меркел, подсјетивши да је о томе разговарала са лидерима Београда и Приштине на ранијем састанку у Берлину.

W3Schools

Морамо сада видјети како да обновимо дијалог. Разговарала сам са Александром Вучићем, Хашимом Тачијем, Рамушом Харадинајем. Још нема напретка по овом питању. Понудили смо састанак у Паризу и још је неопходно радити на томе“, поручила је њемачка канцеларка.

Њемачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да ће Велика Британија остати партнер ЕУ и када изађе из ње, као и да ће рад са будућим британским премијером зависити од тога какав приступ има Европској комисији, пише Танјуг.д

Британија би требало да напусти ЕУ 31. октобра, а највероватнији наследник Терезе Меј на мјесту премијера је Борис Џонсон, преноси Ројтерс.

Меркел је рекла и да је схватила да је нова европска комесарка Урсула фон дер Лајен рекла да уколико Британија жели да продужи рок за Брегзит, да ће га размотрити.

Њемачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да је спремна да настави да ради као канцелар након напада дрхтавице које је имала, као и да се нада да ће уживати у животу након што одслужи чеврти и последњи мандат до 2021. године.

Могу да обављам ову улогу. Као особа, имам јак лични интерес за моје здравље и као што сам рекла, 2021. година је година завршетка мог политичког рада. Али надам се да ће бити живота и после политике„, рекла је Меркел, преноси Ројтерс.

Упитана како се осјећа, она је рекла да је добро

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here