Naslovna Društvo Međunarodni simpozijum o posledicama osiromašenog uranijuma od 17. do 19. juna u...

Međunarodni simpozijum o posledicama osiromašenog uranijuma od 17. do 19. juna u Nišu

0
Prvi međunarodni simpozijum: „Posledice bombardovanja SR Jugoslavije osiromašenim uranijumom 1999.“ / FOTO: © Dimitrije Nikolić / TANJUG / RTS

Drugi međunarodnom simpozijum „Posledice bombardovanja SR Jugoslavije osiromašenim uranijumom 1999.“ biće održan u Nišu od 17. do 19. juna 2019.

Ove godine na Simpozijumu će se okupiti vodeći stručnjaci iz cijelog sveta čiji je cilj da se kroz multidisciplinarni pristup problemu dođe do što cjelovitijeg odgovora na pitanje kakve je posledice po živote i zdravlje ljudi i po životnu sredinu ostavilo dejstvo oružja sa osiromašenim uranijumom dvadeset godina nakon NATO bombardovanja SRJ.

Simpozijum će biti posvećen novim saznanjima i rezultatima novih istraživanja u ovoj oblasti, a najavljeno je učešće pravnika, ljekara, ekonomista, stručnjaka za zaštitu životne sredine i humanističkih nauka iz cijelog svijeta.

W3Schools

Na prošlogodišnjem naučnom skupu, pored domaćih stručnjaka, učestvovalo je više od 20 gostiju iz međunarodne zajednice čiji su radovi publikovani u zborniku radova na srpskom, engleskom i ruskom jeziku.

Radovi na temu Posledice bombardovanja SR Jugoslavije osiromašenim uranijumom 1999. godine biće objavljeni u kategorizovanom naučnom časopisu.

Organizatori Simpozijuma su Advokatska kancelarija Aleksić, Asocijacija za bezbednost kritične infrastrukture i Pravoslavna akademija nauka, umetnosti, veština i inovacija Srbije.

Detaljne informacije o Simpozijumu dostupne su na sajtu https://uranium238.org/simpozijum

Pročitajte još:

Odnos Stepinca i ustaša: Papa prikuplja tajna dokumenta, kriju ih velike države

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here