Насловна Друштво Малољетном Никшићанину за убиство дјевојке највише 3 године

Малољетном Никшићанину за убиство дјевојке највише 3 године

0
мјесто свирепог убиства

Малољетни Никшићанин који је осумњичен за убиство суграђанке К. Р. (18) упућен је у Центар за младе “Љубовић”. Осумњиченог је саслушао судија за малољетнике Радомир Ивановић. Будући да осумњичени још није напунио 16 година није му могла бити изречена мјера притвора у спушком Истражном затвору.

Такође, пошто се ради о млађем малољетнику њему не може бити изречена ни затворска казна.

Млађем малољетнику се за кривично дјело за које је казна запријећена дужа од пет и десет година може изрећи институционална мјера у трајању од шест мјесеци максимално три године у Центру “Љубовић” или затвору за малољетнике, пише Дан.

W3Schools

Правни стручњаци наводе да наш закон, нажалост, не предвиђа казну затвора за млађе малољетнике ни када су овакви злочини у питању.

Највише што се може предузети је одређивање неке од институционалних мјера које трају не дуже од три године. Неке се могу изрећи и у оквиру затвора, али се у том случају не ради о класичној затворској казни.

Дјечак је испитиван на више околности, а као један од главних доказа предочени су му телефонски листинзи и поруке из мобилног телефона.

Пошто се ради о малољетнику, истражни органи нијесу жељели да износе детаље у вези са саслушањем осумњиченог за убиство.

Према сазнањима Дана, један члан породице убијене дјевојке је помогао полицији и тужилаштву у расвјетљавању злочина тако што им је испричао са ким се Кристина дружила и дописивала последњих дана.

То је полицији било довољно да истрагу усмјери у правом смјеру и брзо расвијетли злочин.

Полиција је саопштила да је дјевојка на тијелу имала више рана од хладног оружја.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here