Насловна Издвојено Мало морген: На РТЦГ нема утицај политика

Мало морген: На РТЦГ нема утицај политика

0
РТЦГ

Пише: Никола Васојевић

Први уредник јавног сервиса, Божидар Шундић, данас се похвалио како у посљедњих пола године политика не утиче не рад ове куће. Свака част, али тај став има један мали недостатак- у њега мало ко вјерује! Не знам има ли иједног мајчиног сина из новинарског свијета који је ће повјеровати у ово што Шундић прича. РТЦГ је већ деценијама школски примјер утицаја политике на уређивачку политику једног медија и мислим да би се на њеној пракси и на факултетима могла изучавати та тема.

То је чак запало за очи и уши представнику ЕУ у Црној Гори. Ни њему није могао да промакне утицај политике на РТЦГ иако се тај човјек до сада није прославио у критикама актуелне власти и организација које су под њеним утицајем.

W3Schools

Због чега онда Шундић убјеђује било кога у нешто у шта нико не вјерује? Одакле та жеља да се не вјерује у нешто што види свако и још да се на томе упорно инсистира? Шта друго закључити него да уредништво РТЦГ мора да каже то што каже, јер тако обезбјеђује своју позицију код онога који уистину уређује јавни сервис. А ко је то ваљда не треба посебно објашњавати.

РТЦГ је одавно услужан сервис ДПС-а и џаба измјена уредника, јер они се мијењају, али константа у раду те куће је да медијски брани и оправдава политику владајуће странке и велича њеног вођу. И то чак виде и они који се већином труде да не виде оно што сви виде!


ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here