Насловна Политика Лидери Србије и НАТО сагласни: Мир и стабилност од највећег интереса

Лидери Србије и НАТО сагласни: Мир и стабилност од највећег интереса

0
Vučić i Stoltenberg
Александар Вучић и Јенс Столтенберг; фото: brif.rs

Предсједник Александар Вучић и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг сагласили су се данас, у телефонском разговору, да су очување мира и стабилности од највећег интереса за Србију и цио регион.

Предсједник Вучић захвалио је генералном секретару Столтенбергу на констатацији да није вријеме за формирање војске тзв. Косова*, односно да намјера тзв. Косова* да „трансформише своје безбједносне снаге у војску долази у погрешно вријеме“, јављају Вечерње новости.

Вучић је изразио зебњу због намјера тзв. Косова* да формира војску и опасности које тај корак носи по опстанак српског народа на Косову и Метохији и безбједност Србије, као и мир и стабилност у региону.

Како је саопштено, двојица саговорника су се договорили да остану у сталном и директном контакту, као и да Војска Србије поново успостави свакодневне контакте са снагама КФОР-а на Косову и Метохији, како би размјењивали информације и пратили развој ситуације.

Предсједник Вучић је упознао генералног секретара НАТО са проблемима са којима се Србија, а посебно српски народ на Косову и Метохији, суочавају због ирационалног потеза Приштине да уведе таксу од 100 одсто на робу из централне Србије, супротно споразумима и договорима.

Столтенберг је изразио захвалност предсједнику Вучићу за одличну организацију вјежбе пружања помоћи у ванредним ситуацијама, која је са 900 учесника, била највећа вјежба те врсте до данас, одржаној у октобру у Србији.

Он је такође нагласио колико цијени допринос Србије миру и стабилности у региону.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here