Насловна Руски Поглед Лавров: САД немају стида за своје дјеловање у Венецуели

Лавров: САД немају стида за своје дјеловање у Венецуели

0
Сергеј Лавров

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров је критиковао став САД према Венецуели.

Ми смо од самог почетка подржавали иницијативу Мексика и Уругваја, који се залажу за што скорије стварање услова за национални дијалог, уз учешће свих политичких снага у Венецуели“, изјавио је Лавров на конференцији за штампу након разговора са финским министром спољних послова Тимом Соинијем у Москви, преносе РИА Новости.

Предсjедник Мадуро је одмах изразио спремност да учествује у таквом дијалогу, али је опозиција одбацила овај предлог. Очигледно зато што је предводе амерички представници, који су у својим изразима о томе како ријешити ситуацију у Венецуели изгубили сваки стид“, додао је он.

Говорећи о америчком нацрту резолуције СБ УН о Венецуели, који предвиђа одржавање нових предсједничких избора, Лавров је навео да је он усмјерен на дестабилизацију ситуације у тој земљи, па и на интервенцију.

Амерички нацрт резолуције који су они доставили Савјету безбедности, у суштини, има за циљ да се прикрију провокације које се планирају уз испоруку хуманитарне помоћи као средства за дестабилизацију ситуације у Венецуели, па чак и добијање изговора за директну војну интервенцију. И сами знате да Савјет безбједности никада неће прихватити такву одлуку“, закључио је он.

Извор: Восток

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here