Naslovna Naslovna Lakić optužio direktora Poreske uprave: Mugoša daje pare na kamatu, reketira i...

Lakić optužio direktora Poreske uprave: Mugoša daje pare na kamatu, reketira i krade novac od države

0
Lakić

Dejan Lakić za kojim su crnogorske vlasti raspisale su crvenu potjernicu, u razgovoru za IN4S otkriva da je direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša direktni učesnik u aferama „Klap“ i „Vardar“, te da je, osim toga učestvovao u niz drugih finansijskih malverzaca.

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša

„Ova kukavica i kriminalac, lopov i učesnik glavni je za utaju i pranje novca u aferama „Vardar“ i „Klap“. Ja tebe neću tužiti jer si ništavilo lažavo, lopovsko, već ću te smjestiti u Spuž, gde ti je i mjesto. I sa mnom posle 20 godina poznanstva, ni ti, ni taj CDM Boris Darmanović ne možete se ponašati kao državnici, već ćutite. Vi dajete instrukcije za šemu za realizacije građevinara i medija kako da peru novac. I državu kradete, ko i kako može uplatiti, a vama vaš procenat“, rekao je Lakić.

On dalje navodi, da je dugi niz godina štitio Mugošu, ali da sada želi da otkrije istinu, odnosno da objelodani koga je direktor Poreske uprave „reketirao“.

W3Schools

Bivši gradonačelnik Podgorice ti je dva puta odobrio novac za izgradnju puta u Donju Goricu, ti si ga krao, pa te je zato on i otjerao. Zaboravio si da smo bili prijatelji, ja, ti i Tomo Čelebić. Lažeš da si u Komunalno savjesno radio, već si uzimao novac za dozvole. Jedino si Jeleni Novović dao dozvoli za 5 minuta. Lažeš da si beskućnik, da nisi imao dva stana, kuću i 3 auta. Uzeo si akcije FK Mladost Lješkopolje i napravio 20% tebi, 20% Saši Skara, 20% Dači Mugoša, 20% Čelebić i 20% Radunoviću na kog ti se vodi i lokal zajedno sa biznismenom Mićom Čelebićem“, ističe Lakić.

Takođe, navodi da Mugoša govori neistinu, kada kaže da nije učestvovao u aferama „Klap“ i Vardar“.

„Lažeš da sa Asanovićem i Toćom Milićem nisi švercovao cigarete, otimao zemlju i stavljao na druga imena. Lažeš da nisi aferama „Vardar“ i „Klap“ ti upravljao preko Stanislava Martinovića i da nisi odobrio povraćaj PDV-a. Iskoristio si Petričeviće i Jokića. Lažeš da Poresku što prebacuješ na Starom aerodromu u Kroling zgrade nisi oteo Aćimiću. Nije istina da nisam plaćao PDV i doprinose. Pokaži papir od tvog inspektora Guberinića koji mi je 7 dana bio u kontrolu. Pokaži papire i od pokojnog Grebovića, ti si naredio da se uništava dokumentacija i na stečajeve u Privredni sud nisi dozvoljavao da se pojavi Poreska. Ti si odgovoran za sve, kaži koliko si puta Milenka Mugošu pokojnog poslao da moram dati novac, koliko si puta tražio da zaposlim samo DPS ljude, koliko si tražio finansiranje za Mladost Lješkopolje. Lažeš za poslovni preko Morače, Kolareviću si ti odredio paušalno porez, da bi ga Vuković uzeo bez para. I nije istina da lokal sa Gogićem kod stadiona nije tvoj. Lažes da, „End One“ lokal nije tvoj ja, sam ti ga brendirao“, rekao je Lakić.

Naglasio je da je direktor Poreske uprave posjeduje nekoliko motornih vozila, autobusa, te da je čak davao i novac na kamatu.

„Lažeš da autobusi doo Peđe Popovića nisu tvoji. Ti sa Danom Petrovićem uz Mića Čelebića daješ pare na kamatu, zelenašu. Joko Blagojević je tvoj špijun kojem sa blokiranih opština odblokiraš račun na sat vremena i Fidiji odobriš namještene uplate. Lažeš da nisi nikad stan koji ste sa Leona Drešaja na mene prebacili naplatio porez, gdje više poreskih funkcionera ima stanove. Ti, Slaven Mihailović, Miloš mladenović, Stanislava Martinović, Jelena Novović, Igor ulićević, Milivoje Katnić i Mirko Banović morate u zatvor“, zaključio je Lakić.

rešenje kojim se vidi da je Lakić kupio stan od Drešaja, za koji tvrdi da mu je oduzeo Mugoša

Stan kupljen od Drešaja, gdje poreski inspektori nikada nisu obračunavali porez

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here