Naslovna Naslovna Lakić: Braća Banović mi prijete zbog objava i dokaza koje posjedujem

Lakić: Braća Banović mi prijete zbog objava i dokaza koje posjedujem

0
Lakić
Dejan Lakić

Braća Mirko i Marinko Banović spremaju napad na mene ili članove moje porodice i ako se meni ili bilo kom članu od moje porodice bilo šta desi, to će biti urađeno od braće Banović ili po njihovom nalogu, obratio se danas javnosti Dejan Lakić.

Podgoričanin i biznismen Dejan Lakić, koga SDT optužuje za milionske malverzacije oko utaje poreza, već mjesecima ukazuje na režimske milionske afere, pronevjere, korupcionške poslove oko pranja novca. Tvrdi da je čitava akcija policije i tužilaštva protiv grupe za utaju poreza u stvari rat klanova unutar same vlasti i čišćenje terena za one koji su podobni za Đukanoviće.

Lakić takođe ističe i da je finansijski pomagao i Upravu policije i SAJ i da je za to dobijao i plakete i nagrade, ali da im sada više ne valja jer ne pristaje da radi po njihovim nalozima. On je takođe optužio i bivšeg komadanta SAJ-a Mirka Banovića da ga je podstrekivao na vršenje krivičnog djela pranje novca u kafeu „Bajka“. Nakon objavljivanja tog teksta u javnost, Lakić se danas obratio saopštenjem: 

W3Schools

„Želim da upoznam javnost da sam dobio informacije iz jako pouzdanih izvora, da pokretanjem policijske istrage protiv visokopozicioniranog službenika policije Mirka Banovića, da braća Mirko i Marinko Banović spremaju napad na mene ili članove moje porodice i ako se meni ili bilo kom članu od moje porodice bilo šta desi, to će biti urađeno od braće Banović ili po njihovom nalogu.

Kompletni dokazi protiv svih osoba koji su umiješani u aferama „Klap“ i „Vardar“ sklonjeni su na više adresa.
U slučaju napada, dokazi će odmah biti proslijeđeni medijima, tužilaštvima više zemalja“, stoji u Lakićevom saopštenju.

Fiktivna faktura za „Carine“: Za čišćenje parkinga hotela nevjerovatnih 64 795 evra

Za čišćenje parkinga hotela „Park“ napravljena je faktura na navjerovatnih 64 795 evra od firme „Warriors“, čiji je vlasnik Ivan Vuković koji je osumnjičen u aferi „Klap“

Sasvim izvjesno da se radi o fiktivnoj fakturi koja je realizovana, tako što je Čedo Popović vlasnik „Carina“ uplatio 64 795 evra (sa obračnatim, ali ne uplaćenim PDV).

Vuković podiže 64 795 evra, potopm uzme 5% a to je 3 239 evra i ostatak 61 555 evra, vraća Popoviću, objasnio je šemu Dejan Lakić, koji nam je i dostavio spornu fakturu.

Faktura na nevjerovanih 64 795 evra za čišćenje parkinga

Posebno valja istaći da je ovo jedini primjerak fakture koji je u posjedu Lakića, a da su ostali primjerci uništeni u firmi „Carine“ , u firmi Ivana Vukovića „Warriors“ a sasvim izvjesno i u Poreskoj upravi, što upućuje na to, da su svi uništili svoj primjerak, te kako ih Lakić i optužuje predstavljaju oragnizovanu kriminalnu grupu koja radi po dogovorenoj šemi.

Firma „Carine“ vlasnika Čede Popovića, koja je uživala specijalnu zaštitu tadašnjeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, dakle plaća 64 795 evra za čišćenje i pranje parkinga, i ta faktura više nigdje ne postoji osim kod Dejana Lakića.

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here