Насловна Насловна Лакић: Браћа Бановић ми пријете због објава и доказа које посједујем

Лакић: Браћа Бановић ми пријете због објава и доказа које посједујем

0
Lakić
Дејан Лакић

Браћа Мирко и Маринко Бановић спремају напад на мене или чланове моје породице и ако се мени или било ком члану од моје породице било шта деси, то ће бити урађено од браће Бановић или по њиховом налогу, обратио се данас јавности Дејан Лакић.

Подгоричанин и бизнисмен Дејан Лакић, кога СДТ оптужује за милионске малверзације око утаје пореза, већ мјесецима указује на режимске милионске афере, проневјере, корупционшке послове око прања новца. Тврди да је читава акција полиције и тужилаштва против групе за утају пореза у ствари рат кланова унутар саме власти и чишћење терена за оне који су подобни за Ђукановиће.

Лакић такође истиче и да је финансијски помагао и Управу полиције и САЈ и да је за то добијао и плакете и награде, али да им сада више не ваља јер не пристаје да ради по њиховим налозима. Он је такође оптужио и бившег комаданта САЈ-а Мирка Бановића да га је подстрекивао на вршење кривичног дјела прање новца у кафеу „Бајка“. Након објављивања тог текста у јавност, Лакић се данас обратио саопштењем: 

W3Schools

„Желим да упознам јавност да сам добио информације из јако поузданих извора, да покретањем полицијске истраге против високопозиционираног службеника полиције Мирка Бановића, да браћа Мирко и Маринко Бановић спремају напад на мене или чланове моје породице и ако се мени или било ком члану од моје породице било шта деси, то ће бити урађено од браће Бановић или по њиховом налогу.

Комплетни докази против свих особа који су умијешани у аферама „Клап“ и „Вардар“ склоњени су на више адреса.
У случају напада, докази ће одмах бити прослијеђени медијима, тужилаштвима више земаља“, стоји у Лакићевом саопштењу.

Фиктивна фактура за „Царине“: За чишћење паркинга хотела невјероватних 64 795 евра

За чишћење паркинга хотела „Парк“ направљена је фактура на навјероватних 64 795 евра од фирме „Warriors“, чији је власник Иван Вуковић који је осумњичен у афери „Клап“

Сасвим извјесно да се ради о фиктивној фактури која је реализована, тако што је Чедо Поповић власник „Царина“ уплатио 64 795 евра (са обрачнатим, али не уплаћеним ПДВ).

Вуковић подиже 64 795 евра, потопм узме 5% а то је 3 239 евра и остатак 61 555 евра, враћа Поповићу, објаснио је шему Дејан Лакић, који нам је и доставио спорну фактуру.

Фактура на невјерованих 64 795 евра за чишћење паркинга

Посебно ваља истаћи да је ово једини примјерак фактуре који је у посједу Лакића, а да су остали примјерци уништени у фирми „Царине“ , у фирми Ивана Вуковића „Warriors“ а сасвим извјесно и у Пореској управи, што упућује на то, да су сви уништили свој примјерак, те како их Лакић и оптужује представљају орагнизовану криминалну групу која ради по договореној шеми.

Фирма „Царине“ власника Чеде Поповића, која је уживала специјалну заштиту тадашњег градоначелника Подгорице Миомира Мугоше, дакле плаћа 64 795 евра за чишћење и прање паркинга, и та фактура више нигдје не постоји осим код Дејана Лакића.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here