Naslovna Ruski Pogled Kremlj pozvao na suzdržanost u rešavanju incidenta sa britanskim tankerima

Kremlj pozvao na suzdržanost u rešavanju incidenta sa britanskim tankerima

0
Kremlj, Rusko
Moskva , Kremlj

Kremlj poziva sve na suzdržanost i regulisanje situacije putem dijaloga povodom incidenta sa britanskim tankerima u oblasti Persijskog zaliva, rekao je portparol predsjednika Rusije Dmitrij Peskov.

On je dodao da Kremlj pažljivo prati sve informacije o dešavanjima u Persijskom zalivu.

Smatramo da bi bezuslovno trebalo da se osigura sloboda plovidbe u Persijskom zalivu i Ormuskom prolazu. To je veoma važno i za svjetsku ekonomiju i za svjetsku ekonomsku konjunkturu. Kao i ranije, pozivamo sve na suzdržano ponašanje u Persijskom zalivu, kako se ne bi pogoršala situacija, kao i na rešavanje svih spornih situacija putem dijaloga“, istakao je Peskov.

W3Schools

Prethodno se po tom pitanju oglasio i zamjenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov, koji je rekao da je Moskva izuzetno zabrinuta zbog poslednjih dešavanja u Ormuskom prolazu, imajući u vidu da je rizik od potencijalne konfrontacije sve veći, prenosi Sputnjik.

Podsjetimo, vlasti Velike Britanije saopštile su da su iranski naoružani brodovi pokušali da presretnu britanski tanker pre nego što su ih otjerali brodovi Kraljevske ratne mornarice. Istovremeno, Iranska revolucionarna garda opovrgnula je da je došlo do incidenta.

Iran prijeti osvetom još otkako je jedan njegov tanker zaplenjen u Gibraltaru prošle sedmice. Ministarstvo obrane SAD nije komentarisalo događaje, iako je Pentagon javio da zna za izvještaj o pokušaju iranskih brodova da presretnu britanski naftni tanker.

Pročitajte još:

Rjabkov: Rusija sprema odgovor na raspoređivanja američkih raketa

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here