Насловна Руски Поглед Кремљ позвао на суздржаност у решавању инцидента са британским танкерима

Кремљ позвао на суздржаност у решавању инцидента са британским танкерима

0
Kremlj, Rusko
Москва , Кремљ

Кремљ позива све на суздржаност и регулисање ситуације путем дијалога поводом инцидента са британским танкерима у области Персијског залива, рекао је портпарол предсједника Русије Дмитриј Песков.

Он је додао да Кремљ пажљиво прати све информације о дешавањима у Персијском заливу.

Сматрамо да би безусловно требало да се осигура слобода пловидбе у Персијском заливу и Ормуском пролазу. То је веома важно и за свјетску економију и за свјетску економску конјунктуру. Као и раније, позивамо све на суздржано понашање у Персијском заливу, како се не би погоршала ситуација, као и на решавање свих спорних ситуација путем дијалога“, истакао је Песков.

W3Schools

Претходно се по том питању огласио и замјеник шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков, који је рекао да је Москва изузетно забринута због последњих дешавања у Ормуском пролазу, имајући у виду да је ризик од потенцијалне конфронтације све већи, преноси Спутњик.

Подсјетимо, власти Велике Британије саопштиле су да су ирански наоружани бродови покушали да пресретну британски танкер пре него што су их отјерали бродови Краљевске ратне морнарице. Истовремено, Иранска револуционарна гарда оповргнула је да је дошло до инцидента.

Иран пријети осветом још откако је један његов танкер заплењен у Гибралтару прошле седмице. Министарство обране САД није коментарисало догађаје, иако је Пентагон јавио да зна за извјештај о покушају иранских бродова да пресретну британски нафтни танкер.

Прочитајте још:

Рјабков: Русија спрема одговор на распоређивања америчких ракета

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here