Naslovna Naslovna Kredit nikad nije vraćen: Sumnja se da Gvozdenović stoji iza nestanka 2,5...

Kredit nikad nije vraćen: Sumnja se da Gvozdenović stoji iza nestanka 2,5 miliona evra!

0
Gvozdenović
Branimir Gvozdenović

Visoki funkcioner DPS-a Branimir Brano Gvozdenović dovodi se u vezu sa milionskim kreditom koji je uzet u Atlas banci, a koji nikada nije vraćen, saznaje Borba. Taj kredit je, kako nam je potvrđeno, u iznosu od 2,5 miliona evra, uzeo jedan podgorički biznismen (ime i prezime poznato redakciji).

U to vrijeme, Gvozdenović je bio predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore, a bivši izvrši direktor EPCG je bio Enriko Malerba.

Kako je potvrđeno portalu „Borba“, sporni kredit od 2,5 miliona evra koji je uzet za izgradnju stambenog objekta u centru Podgorice, nije vraćen pomenutoj banci.

O svemu tome postoji i dokumentacija, koju je zaplijenilo Specijalno državno tužilaštvo. U toku je vještačenje te dokumentacije.

Za tu dokumentaciju, koja je u posjedu i Duška Kneževića, zainteresovano je i tužilaštvo jedne evropske zemlje, jer je u cijeli posao bilo uključeno lice iz inostranstva.

Ta dokumentacija, o nestanku 2,5 miliona već se nalazi kod istražitelja u Velikoj Britaniji, jer je vlasnik Atlas banke koja je oštećena u tom poslu, njihov državljanin.

Kako javlja „Borba“ podgorički biznismen, blizak Gvozdenoviću, uzeo je pomenuti kredit. Sklopljen je ugovor između Elektroprivrede, u kojoj je tada bio Gvozdenović i firme biznismena koji je uzeo kredit.

Predviđeno je bilo da se na lokaciji, u centru Podgorice, kod Gimnazije, izgradi stambeno poslovni centra sa preko 40 000 kvadrata. Kako nam je potvrđeno, taj posao je u ime Elektroprivrede, aminovao Enriko Malerba, protiv kojeg SDT već vodi jedan postupak.

Sumnja se da je mozak čitavog posla bio upravo Gvozdenović, koji je vukao konce iz sjenke. Pomenuti kredit, nikada nije vraćen, a posao oko izgradnje tog stambeno poslovnog objekta nije ni započet. Dokumentacija o nestanku 2,5 miliona, koje je morala da pokrije Atlasa banka, nalazi se u SDT-u.

Podsjetimo, Specijalno tužilaštvo je podiglo optužnicu kojom su obuhvaćeni bivši izvršni direktor EPCG Enriko Malerba, bivši finansijski direktori Flavio Bjanko i Masimo Sala i bivši izvršni direktor A2A Renato Ravaneli, zbog zloupotreba službenog položaja. Svi oni se nalaze van Crne Gore.

Pročitajte JOŠ:

Duško Knežević: Htjeli su i mene lažno da optuže za državni udar

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here