Насловна Насловна Кредит никад није враћен: Сумња се да Гвозденовић стоји иза нестанка 2,5...

Кредит никад није враћен: Сумња се да Гвозденовић стоји иза нестанка 2,5 милиона евра!

0
Gvozdenović
Бранимир Гвозденовић

Високи функционер ДПС-а Бранимир Брано Гвозденовић доводи се у везу са милионским кредитом који је узет у Атлас банци, а који никада није враћен, сазнаје Борба. Тај кредит је, како нам је потврђено, у износу од 2,5 милиона евра, узео један подгорички бизнисмен (име и презиме познато редакцији).

У то вријеме, Гвозденовић је био предсједник Одбора директора Електропривреде Црне Горе, а бивши изврши директор ЕПЦГ је био Енрико Малерба.

Како je потврђено порталу „Борба“, спорни кредит од 2,5 милиона евра који је узет за изградњу стамбеног објекта у центру Подгорице, није враћен поменутој банци.

О свему томе постоји и документација, коју је заплијенило Специјално државно тужилаштво. У току је вјештачење те документације.

За ту документацију, која је у посједу и Душка Кнежевића, заинтересовано је и тужилаштво једне европске земље, јер је у цијели посао било укључено лице из иностранства.

Та документација, о нестанку 2,5 милиона већ се налази код истражитеља у Великој Британији, јер је власник Атлас банке која је оштећена у том послу, њихов држављанин.

Како јавља „Борба“ подгорички бизнисмен, близак Гвозденовићу, узео је поменути кредит. Склопљен је уговор између Електропривреде, у којој је тада био Гвозденовић и фирме бизнисмена који је узео кредит.

Предвиђено је било да се на локацији, у центру Подгорице, код Гимназије, изгради стамбено пословни центра са преко 40 000 квадрата. Како нам је потврђено, тај посао је у име Електропривреде, аминовао Енрико Малерба, против којег СДТ већ води један поступак.

Сумња се да је мозак читавог посла био управо Гвозденовић, који је вукао конце из сјенке. Поменути кредит, никада није враћен, а посао око изградње тог стамбено пословног објекта није ни започет. Документација о нестанку 2,5 милиона, које је морала да покрије Атласа банка, налази се у СДТ-у.

Подсјетимо, Специјално тужилаштво је подигло оптужницу којом су обухваћени бивши извршни директор ЕПЦГ Енрико Малерба, бивши финансијски директори Флавио Бјанко и Масимо Сала и бивши извршни директор А2А Ренато Раванели, због злоупотреба службеног положаја. Сви они се налазе ван Црне Горе.

Прочитајте ЈОШ:

Душко Кнежевић: Хтјели су и мене лажно да оптуже за државни удар

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here