Насловна Политика Конатар о случају Кнежевић: Катнић да поднесе оставку

Конатар о случају Кнежевић: Катнић да поднесе оставку

0
Миливоје Катнић
Миливоје Катнић

Потпредсједник Грађанског покрета УРА Милош Конатар позвао је специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића да поднесе оставку, јер, како је навео, Тужилаштво није отворило и покренуло истрагу поводом изјава Душка Кнежевића.

Конатар је казао да је јасно зашто ћути Демократска партија социјалиста, али не и зашто то чине Тужилаштво и Агенција за спречавање корупције.

Њихово ћутање само показује колико су институције у Црној Гори заробљене и колико су, данас можда више него икад, стављене у службу заштите једног човјека, његове породице и уског круга пријатеља, казао је Конатар на конференцији за медије Демократа и ГП УРА.

ura milos Konatar
Милош Конатар

Он је оцијенио да је Специјално државно тужилаштво било дужно да због грађана одговори на питања да ли је отворило и покренуло истрагу на основу исказа Кнежевића, које је власник Атлас групе саопштио у службеном разговору са специјалним државним тужиоцем.

Конатар је истакао да Катнић треба да поднесе оставку, уколико му је Кнежевић све то испричао, а СДТ и поред тога није отворило и покренуло истрагу.

Потпредсједник Демократске Црне Горе Момо Копривица је казао да је ово још један доказ Европској унији, Бриселу и међународној заједници да ДПС на противправан начин добија сваке изборе користећи криминалне методе и црне фондове.

Позивамо Демократски фронт и остале опозиционе партије које су у радној групи за реформу изборног законодавства, формиране на иницијативу ДПС-а, да прекину преговоре са ДПС-ом, да пониште политички договор са ДПС-ом о формирању радне групе и трајно напусте Скупштину и да се на озбиљан начин позабавимо стварањем услова за фер и слободне изборе, истакао је Копривица.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here