Naslovna Društvo Koalicija za održivi razvoj (KOR): Je li Vas sramota da devastirate Crnu...

Koalicija za održivi razvoj (KOR): Je li Vas sramota da devastirate Crnu Goru? (VIDEO)

0
performans

Koalicija za održivi razvoj – KOR i građani danas su ispred Skupštine Crne Gore Vlade i Ministarstva odbrane organizovali performans i poslali poruku državnim instucijama i vrhu režima – Je li vas sramota  da uništavate prirodne resurse?

Koalicija za održivi razvoj (KOR) koja okuplja građanske ekološke aktiviste iz svih krajeva Crne Gore upozorila je poslanice i poslanike da je pod hitno potrebno zaštiti prirodne resurse od dalje devastacije i zloupotreba, kao i Ustav, odnosno ekološku državu Crnu Goru.

Na konfrerenciji za novinare govorili su predstavnici/e građanskih inicijativa za zaštitu prirode, koji su reprezenti istinskog patriotizma i heroji današnje Crne Gore, čuvari javnog i interesa budućih generacija.

W3Schools

„Da li je sramota poslanike vlasti i opozicije da gube godine raspravljajući oko identićnih problema – da li će se glasati kockom ili krugom i da li će u Odboru sjesti ovaj ili onaj? Dok Aleksandar Perović provede svoj život na terenu sa ekipom iz NVO „Ozona“, ocijenio je Aleksandar Dragićević jedan od aktivista KOR-a.

Da li ih je sramota, dodaje on, da njima ispred nosa ubijaju rijeke, planine, more, tjeraju mladost i pustoše sela ?

Dok Mirsad Kurgaš više vremena provodi po sudovima nego na poslu ili sa porodicom? Da li ih je sramota sto su dozvolili da tajkunima plaćamo najskuplju struju, pa se dio novca od te struje poslije koristi za kupovinu glasova ? Dok Aleksandar Saša Milatović i Milan Sekulović zapostavljaju privatne i poslovne obaveze i pored Sinjajevine, brane i sve ostalo. Da li ih je sramota što ih nikada nema na terenu i ne može ih niko istjerati iz klimatizovanih kancelarija? Dok Vladimir Stijepović radi duple smjene da bi imao vremena da sačuva što se može sačuvati“, pitao je Dragićević.

Da li ih je sramota, smatra on, što posao za koji su oni plaćeni 1 500 evra mjesečno građani obavljaju, tako što odvajaju od usta sebi i svojim porodicama?

„Dok Vlatka Kadića ne moraš ni da zoveš, sam se pojavi kada treba da se brani. I dok svi ostali koji ne mogu stati u ovaj post, žive i dišu u Crnoj Gori?  Žive i sanjaju Crnu Goru. Je li vas sramota?, zaključio je Dragićević.

Ovom prilikom KOR je poslao i javnu poruku poslanicama i poslanicima Skupštine Crne Gore, od kojih očekuje da se kao predstavnice/i građana bave životno važnim i suštinskim temama od javnog interesa, što trenutno nije slučaj.

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here