Насловна Друштво Коалиција за одрживи развој (КОР): Је ли Вас срамота да девастирате Црну...

Коалиција за одрживи развој (КОР): Је ли Вас срамота да девастирате Црну Гору? (ВИДЕО)

0
перформанс

Коалиција за одрживи развој – КОР и грађани данас су испред Скупштине Црне Горе Владе и Министарства одбране организовали перформанс и послали поруку државним инстуцијама и врху режима – Је ли вас срамота  да уништавате природне ресурсе?

Коалиција за одрживи развој (КОР) која окупља грађанске еколошке активисте из свих крајева Црне Горе упозорила је посланице и посланике да је под хитно потребно заштити природне ресурсе од даље девастације и злоупотреба, као и Устав, односно еколошку државу Црну Гору.

На конфреренцији за новинаре говорили су представници/е грађанских иницијатива за заштиту природе, који су репрезенти истинског патриотизма и хероји данашње Црне Горе, чувари јавног и интереса будућих генерација.

W3Schools

„Да ли је срамота посланике власти и опозиције да губе године расправљајући око идентићних проблема – да ли ће се гласати коцком или кругом и да ли ће у Одбору сјести овај или онај? Док Александар Перовић проведе свој живот на терену са екипом из НВО „Озона“, оцијенио је Александар Драгићевић један од активиста КОР-а.

Да ли их је срамота, додаје он, да њима испред носа убијају ријеке, планине, море, тјерају младост и пустоше села ?

Док Мирсад Кургаш више времена проводи по судовима него на послу или са породицом? Да ли их је срамота сто су дозволили да тајкунима плаћамо најскупљу струју, па се дио новца од те струје послије користи за куповину гласова ? Док Александар Саша Милатовић и Милан Секуловић запостављају приватне и пословне обавезе и поред Сињајевине, бране и све остало. Да ли их је срамота што их никада нема на терену и не може их нико истјерати из климатизованих канцеларија? Док Владимир Стијеповић ради дупле смјене да би имао времена да сачува што се може сачувати“, питао је Драгићевић.

Да ли их је срамота, сматра он, што посао за који су они плаћени 1 500 евра мјесечно грађани обављају, тако што одвајају од уста себи и својим породицама?

„Док Влатка Кадића не мораш ни да зовеш, сам се појави када треба да се брани. И док сви остали који не могу стати у овај пост, живе и дишу у Црној Гори?  Живе и сањају Црну Гору. Је ли вас срамота?, закључио је Драгићевић.

Овом приликом КОР је послао и јавну поруку посланицама и посланицима Скупштине Црне Горе, од којих очекује да се као представнице/и грађана баве животно важним и суштинским темама од јавног интереса, што тренутно није случај.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here