Насловна Насловна Кнежевић тужио Ђукановића: Мило на челу криминалаца који хоће да отму имовину...

Кнежевић тужио Ђукановића: Мило на челу криминалаца који хоће да отму имовину Атлас групе

0
Мило Ђукановић

Адвокатски тим предсједника Атлас групе Душка Кнежевића предао је данас Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву против предсједника Црне Горе Мила Ђукановића.

Ђукановић се, како је саопштено, терети да је организатор криминалне организације чији је план био да се од Кнежевића одузме цјелокупна његова имовина коју посједује у Црној Гори, односно имовина коју посједују његове банке и остала привредна друштва.

Поред Ђукановића, кривичном пријавом су обухваћени гувернер Централне банке Црне Горе Радоје Жугић, привремена управница Атлас банке Тања Терић, бивши привремениуправник ИБМ банке Милан Ремиковић, специјални државни тужилац Миливоје Катнић, предсједник Привредног суда Блажо Јованић, стечајни управник Мељине комплекса Саша Зејак и Оливера Михајловић Елез из ПЗУ Мељине.

W3Schools

Они су означени као чланови криминалне организације на чијем челу је Ђукановић, која је формирана ради стицања противправне имовинске користи у износу од 170 милиона евра.

„Оваквим поступањем је Мило Ђукановић извршио кривично дјело стварања криминалне организације из члана 401 став 1 Кривичног законика, а остали, као и више  других, за сада НН извршилаца, кривично дјело из члана 401 став 2 КЗ. Свим пријављеним се ставља на терет и извршење кривичног дјела Злоупотреба службеног положаја из члана 416 став 3 КЗ-а и кривично дјело Незаконити утицај из члана 422 КЗ-а“, стоји у кривичној пријави коју је потписао адвокат Здравко Ђукановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here