Насловна Колумне Јавна лаж

Јавна лаж

0
Посланици ДПС-а

Подмлађени дио – али само на физичкој равни – ДПС-а, израбљујући морализаторски моменат до истинског перформативног бесмисла, настоји ДФ-у одржати лекцију шта је то пак политичка коректност, одговорност за јавно изговорену ријеч, и уопште култура политике, непрекидно се жалећи и предсједавајућег упозоравајући на дискурс фронтоваца.

Океј, међутим фронтовци – тако јавност види – удара на ријеч ДПС-а који њоме покушава у потпуности означити јавност као такву, што је тоталитаризам у његовом најсуровијем издању.

И како је та ријеч ДПС-а репресивна таман колико и лажна, дибидус фалсификаторски настројена, од фронтоваца се у најмању руку очекује да је разголите и стану јој на пут, будући да је баш она сјеме подјела и узрок стварне пропасти, ево уназад тридесет година, иако шеширлизе Вуковић Александра одбија то увиједти, због чега је, зар не, и посланица.

W3Schools

Не, дакле, зато што је слободарски, еманципаторски и у духу разлике наштелована, већ прије јер је један самоисфорсирани, стилски и квазипоетски идиом (и архаизам!), који као такав, у малом, пародира депеесине, а да ови то, наравно, не успијевају прозријети.

Она свим силама настоји објавити како баштини све оно против чега се свим силама ДПС отворено бори! А то би био: морал, традиционалне вриједности, лијепо кућно васпитање, модернизација друштва које није само и увијек већ политичко, дакле локално и као такво идеално и подложно свим сферама манипулације.

Између редова, није згорег упитати: чему патетично истицање баш онога што се само по себи подразумијева? Политичар, дођавола, ваљда треба и да је поштен!

Не тако давно, многи међу вама били су истински задовољни Вујановић Филипом који је, како се било упрактиковало говорити, прије свега поштен човјек. Аха, па тек онда предсједник. Као да једно, је л` да, нужно искључује друго.

ДПС је, укратко– лажна страна овдашње јавности, и то што баш јавност покушава искористити како би на фињака протурио сасвим другу причу, одвећ је провидно и у лошем сценарију. Ко зна, можда да се Скупштина преноси путем примитивног Пинка, па да ова подвала још и прође.

Овако: стара је истина да ова власт није на страни истине!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here