Насловна Колумне Јасеновац душа!

Јасеновац душа!

0
mihailo medenica, Skote
Михаило Меденица

Пише: Михаило Меденица

„Црногорска православна црква“ је Јасеновац душа, и ту нема даље приче што се мене тиче!

Не уставимо ли Мила безумног Ђукановића и ону сподобу повијену у црнило рита- Мираша Дедеића, њихов учинак по Црну Гору, српство, чак и оне који се осећају и пишу Црногорцима- биће једнак крвавом пиру Јуре Францетића и његове проклете усташке „Црне легије“!

W3Schools

Заиста је тако, јер поменути крмароши „државног“ и „духовног“ Титаника не желе да „заокруже црногорску државност“, већ да убију све државотворно у њој! Хајкачи на душе гори су од хајкача на људе, о ове аветиње су и једно и друго, највеће зло које се запатило у нашој Црној Гори и њиховј вери у Милогорје без људи! Без људи, управо, јер човек без душе и вере није човек, а фукара чини све не би ли Србину сатрла и душу и веру, надајући се да ће ђавољим гувном владати довека огњем и вечним проклетством, но…

Силне су звери кидисале на наше олтаре и огњишта, али им се данас ни белег не зна, па неће ни овој пашчади саберемо ли се 15. у Подгорици, пред Божијом кућом да незнабожцима покажемо колико нас је!
Ништа друго, само да виде тај непрегледни молебан и ту вазда васкрслу Црну Гору! Да једнако виде и заблудела браћа и сестре куда их та пошаст гони, да схвате оно што нису ни смели доводити у сумњу- света Српска православна црква, и ми њени верници и њихова браћа и сестре, нисмо никаква претња Црној Гори, но Црна Гора сама!

Наша и њихова- једина!

Не схватајте олако ове дане, јер судњи су по много чему и ваља нам без страха и колебања стати уз распећа противу ђавољих шегрта!

Прађедови су нам у завет оставили оно најлепше и најсветије- часно име, частан образ и часну веру, немамо права да било шта од тога укаљамо за оне који ће доћи за нама и који у огњу Милогорја не смеју тражити Црну Гору, већ постојати у њој као часни и чојствени људи који неће по згаришту разабирати остатке корена и вере!
Штоно кажу: „чему је вакат- томе је и време“, а вала и вакат је и време да једном за свагда закатанчимо и затравимо тај Јасеновац душа!

Ако ишта памтим од учења мог Момчила јесте завет: „Вода све опере до црна образа“, па не дозволимо да нам низ образе занавек стрче наша Морача, Тара, Пчиња, Лим…

Резервни корен, веру и цркву немамо- нисмо се с Богом кумили да би смо га данас ћутке предали црној легији милогорских јама и вртача душе…
Чему је вакат- томе је и време!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here