Насловна Друштво Инцко: Закон о застави БиХ јасан и прецизан

Инцко: Закон о застави БиХ јасан и прецизан

0
Incko
Валентин Инцко; фото: Википедија

Реагујући на то што је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик раније данас напустио сједницу Управног одбора Савјета за имплементацију мира због неистицања заставе Републике Српске, високи представник међународне заједнице у БиХ Валентин Инцко, на конференцији за новинаре оцијенио је да је „то тај закон и да другог нема“.

Инцко је и нагласио да је и даље „спреман за сарадњу са свим члановима Предсједништва БиХ“, преноси Спутњик.

И његов замјеник Денис Херне казао је да је застава БиХ на састанку чланова УО ПИЦ са члановима Предсједништва БиХ у сали за састанке зграде државног Предсједништва у складу са законом, пренио је портал „Кликс“.

Иначе, наводи овај портал, Инцко и Херне су истакли да су чланови ПИЦ данас усвојили коминике, али да Русија поново није била сагласна са садржајем тог акта, због чега је издвојила мишљење, пренио је Танјуг.

„БиХ мора направити хитне кораке у изборном систему који ће поново вратити повјерење јавности у интегритет изборног процеса, иначе ће избори имати све мање смисла. Нажалост, политичке странке нису успјеле да се договоре када је ријеч о делегирању делегата у Дом народа ФБиХ, без тога ће формирање власти у ФБиХ бити успорено. Конституисање Савјета министара такође би могло бити одложено“, рекао је Инцко.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here