Насловна Поглед Хронологија НАТО злочина: 15. април – ракетирана Азотара

Хронологија НАТО злочина: 15. април – ракетирана Азотара

0

Директно су погођени погон амонијака и резервоар за мазут у погону енергетике, чиме је фабрика онеспособљена за производњу минералних ђубрива.

Те ноћи на мети је била и Рафинерија нафте у Новом Саду. Оштећен је велики број стамбених објеката у северозападном делу града.

W3Schools

НАТО агресор је трећи пут гађао фабрику грађевинских машина „14. октобар“ у Крушевцу. Погођена је и спортска хала. Срушен је мост у селу Јасика на Западној Морави.

У селу Пепељевац, у близини Куршумлије, у бомбардовању је повређено троје људи. Срушен је мост на реци Топлица на путу Ниш–Приштина.

Оштећен је и мост који повезује Смедерево и Ковин, односно јужни Банат са централном Србијом.

Бомбардовано је београдско насеље Раковица. Од силине детонација оштећени су стамбени објекти, зграда општине, Дом здравља, школа, вртић и пословни објекти.

Гађани су ТВ предајници на Златибору и на планини Овчар код Чачка.

Осам пројектила погодило је центар Крагујевца. Гађан је кварт Мали Радановац у Суботици. Причињена је велика материјална штета. Те ноћи гађана су шира подручја Ниша, Краљева, Приштине.

Кина је оптужила НАТО да је изазвао хуманитарну катастрофу на Косову и Метохији и поново позвала атлантски савез да оконча војне операције против СРЈ.

Ибрахим Ругова позван да посети Европски парламент и са посланицима разговара о кризи на Балкану.

Извор: РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here