Naslovna Politika Harčenko zemljama „Kvinte“: Zemlje koje povlače priznanje Kosova* shvataju njenu lažnu državnost

Harčenko zemljama „Kvinte“: Zemlje koje povlače priznanje Kosova* shvataju njenu lažnu državnost

0
foto: Tanjug

Zemlje „Kvinte“ pozvale su danas Prištinu i Beograd da što prije obnove dijalog i istakle da Priština mora da ukine takse, a Beograd da obustavi kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova*.Tim povodom, oglasio se i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan- Harčenko ističući da nije uočio apsolutno ništa novo ili ohrabrujuće u izjavi zemalja takozvane „Kvinte“.

– Obnoviti dijalog je moguće samo energičnim radom sa Prištinom i vršenjem pritiska na Prištinu u cilju da se ukinu takse i da se ne dopuste akcije uz primjenu snage, prenose Novosti.

Kakvu vezu ima pitanje uspostavljanja dijaloga sa povlačenjem priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova*? To je suveren posao drugih država koje shvataju nesposobnost kosovske lažne državnosti, kao i to da se ona kosi sa međunarodnim pravom.

W3Schools

Niko nije pokrenuo zadatak da se spriječi guranje Kosova* u međunarodne institucije suprotno međunarodnom pravu.

Takođe nije jasno zašto se radi o evroatlantskim integracijama. „Kvinta“ ponovo ignoriše stav Srbije o vojno-političkoj neutralnosti. Stvarnost je takva da Beograd vodi pretpristupne pregovore samo sa Evropskom unijom.

Dakle, teško da ova izjava može da spada među one koje omogućuju da se kaže: „Uradili smo sve za obnavljanje dijaloga…

Smatramo da se unaprijed stvaraju preduslovi da se Beograd još jednom okrivi za neuspjeh dijaloga– napisao je Bocan- Harčenko na Tviteru.

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here