Насловна Политика Харченко земљама „Квинте“: Земље које повлаче признање Косова* схватају њену лажну државност

Харченко земљама „Квинте“: Земље које повлаче признање Косова* схватају њену лажну државност

0
фото: Танјуг

Земље „Квинте“ позвале су данас Приштину и Београд да што прије обнове дијалог и истакле да Приштина мора да укине таксе, а Београд да обустави кампању за повлачење признања независности Косова*.Тим поводом, огласио се и амбасадор Русије у Србији Александар Боцан- Харченко истичући да није уочио апсолутно ништа ново или охрабрујуће у изјави земаља такозване „Квинте“.

– Обновити дијалог је могуће само енергичним радом са Приштином и вршењем притиска на Приштину у циљу да се укину таксе и да се не допусте акције уз примјену снаге, преносе Новости.

Какву везу има питање успостављања дијалога са повлачењем признања једнострано проглашене независности Косова*? То је суверен посао других држава које схватају неспособност косовске лажне државности, као и то да се она коси са међународним правом.

W3Schools

Нико није покренуо задатак да се спријечи гурање Косова* у међународне институције супротно међународном праву.

Такође није јасно зашто се ради о евроатлантским интеграцијама. „Квинта“ поново игнорише став Србије о војно-политичкој неутралности. Стварност је таква да Београд води претприступне преговоре само са Европском унијом.

Дакле, тешко да ова изјава може да спада међу оне које омогућују да се каже: „Урадили смо све за обнављање дијалога…

Сматрамо да се унапријед стварају предуслови да се Београд још једном окриви за неуспјех дијалога– написао је Боцан- Харченко на Твитеру.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here