Насловна Руски Поглед Хамас упутио молбу Русији: Помозите нам да ријешимо питање Палестине

Хамас упутио молбу Русији: Помозите нам да ријешимо питање Палестине

0

Милитантна организација Хамас обратила се Русији са молбом за помоћ у процесу међупалестинског помирења и решавања питања Палестине, изјавио је представник тог покрета Муса Абу Марзук.

Русија је дужна да утиче на решавање палестинског питања, с обзиром на то да може да сарађује са свим странама“, рекао је Марзук.

Према његовим ријечима, Русија има могућност да помогне на више начина.

W3Schools

Москва има ресурсе да позове све палестинске фракције на дијалог, будући да има утицај на све групације. Русија је једина земља са таквим утицајем. Поред тога, Русија има могућности да сарађује и са другим земљама како би се ријешио арапско-израелски конфликт“, додао је он.

Медији подсјећају да је мировни процес између Палестине и Израела тренутно обустављен, будући да Палестина од Израела захтјева да границе између те двије суверене земље морају да буду у складу са линијама које су постојале до Шестодневног рата, који се водио 1967. године, са могућношћу размјене територија, преноси Спутњик.

Палестина се нада и да ће своју државу формирати на западној обали Јордана и у Појасу Газе, док би источни дио Јерусалима постао престоница. Израел одбија да то учини и не жели ни на који начин да дијели Јерусалим на пола.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here