Насловна Политика Ево ко стоји иза организације дочека Владимиру Путину у Београду

Ево ко стоји иза организације дочека Владимиру Путину у Београду

0
Putin
Путин

Представници „Центар за развог Београда“, удружења који организује дочек предсједнику Русије Владимиру Путину испред Храма Св. Саве у Београду, функционери су Српске лиге.

Иако се предходних дана у појединим медијима спекулисало да из скупа стоји Српска напредна странка показало се да је идеју за дочек Путина покренула Српска лига, односно њени функционери, преноси Правда.

Испред “Центра за развој Београда” на конференцији за медије су говорили Владимир Јестровић и Горан Миленковић. Јестровић је иначе портпарол Српске лиге, а Миленковић генерални секретар. Предсједник Српске лиге је Александар Ђурђев, а та политичка организација је позната по проруским ставовима и добрим везама у Москви.

Владимир Јестровић и Горан Миленковић

Овом приликом позивамо све грађане који мисле као ми да нам се у четвртак, 17. јануара, у 15 часова придруже испред Палате Албаније, одакле ћемо кренути у шетњу до Храма Светог Саве.

Очекујемо велики број грађана јер знамо да има много оних који желе уређену и нормалну Србију. Присуствоваћемо и скупу испред Храма, јер на тај начин желимо да дамо подршку предсједницима наше двије земље, који ће нам се тамо заједно обратити – истакао је Јестровић на конференцији за медије која је недавно одржава у Медија центру.

Да би тотално одагнао сумњу да иза скупа стоји СНС, Јестровић је рекао да се позив на скуп поводом Путиновог доласка односи и на људе опозиционе оријентације који су проруски настројени.

Сви људи који мисле као ми и који желе да граде добре односе са Русијом су добродошли на том скупу, било да су из власти или из опозиције. Када је у питању организација, наша шетња је потпуно аполитична. Сигурно је да има људи и у опозицији који подржавају долазак предсједника Владимира Путина и генерално оријентацију Србије ка Русији, тако да су сви добродошли – поручио је Јестровић.

Претпостављамо да су, управо желећи да скуп буде општег, а не страначког карактера, окупљање пријавили као удружење грађана.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here