Насловна Насловна Душко Кнежевић: Хтјели су и мене лажно да оптуже за државни удар

Душко Кнежевић: Хтјели су и мене лажно да оптуже за државни удар

0
Knežević
Душко Кнежевић

Предсједник Атлас групе Душко Кнежевић огласио се након изјаве предсједника Скупштине Црне Горе Ивана Брајовића о афери Коверта, додајући да Брајовић попут Милутина Симовића покушава да скрене пажњу са корупционашке афере Коверта.

„Као високој политичкој фигури са ликом моралног предсједника Скупштине Црне Горе, поставићу му неколико
питања. Знам да је уцијењен од Ђукановића јер су Специјални тужилац и полицијски тим узели његов досије картица и рачуна из Атлас банке, као и податке о продаји земље која му је, како он рече, породично насљедство“, наглашава Кнежевић.

Прво, додаје Кнежевић, „позивам г. Брајовића да објасни како је затворио своје обавезе према Атлас банци, које су настале по основу вишегодишњих дуговања на картицама које није враћао?

Такође, додаје, „како је г. Брајовић годинама држао депозите Јавног предузећа Аеродроми Црне Горе у Атлас банци и који је аранжман поводом тога имао“.

Треће, зашто је ушао у сукоб са својим партијским другом, директором Аеродрома ЦГ Данило Орландићем око депозита у Атлас банци? Четврто, нека г. Брајовић објасни како је његова земља у Бјелопавлићима завршила у рукама једног од наших ухапшених возача, који је ни крив ни дужан држан у притвору, док су покушавали да га лажно оптуже да је учествовао у прању новца за ДФ. Преко њега и мојих других
запослених, хтјели су да мене касније лажно оптуже да сам учествовао у државном удару. Ја сам мом возачу дао паре да та земља заврши на његово име“, наглашава Кнежевић.

Према његовим ријечима, пошто је Специјални тим, по налогу Специјалног тужиоца као продужене руке криминалног клана на челу са првом фамилијом, већ узео све изводе са рачуна повезаних са Брајовићем, позивам га да говори истину.

Брајовић има шансу да каже јавности шта се дешавало иза кулиса свих важних догађаја у Црној Гори и тако се донекле оправда за оно што је он радио. Између осталог и за аферу Рамада, када је новцем државне Дирекције за жељезнице плаћао страначки скуп и за лажно свједочење на суду, које је услиједило послије тога“, закључио је Кнежевић.

Прочитајте још:

Ориано Матеи: Мило узимао кредите на име Црне Горе, а паре стављао на приватне рачуне

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here