Насловна Издвојено ДПС жваке и налепнице: Ништа од стампеда Мигове коверте

ДПС жваке и налепнице: Ништа од стампеда Мигове коверте

0
Коверте за куповину људи

Пише: Иван Милошевић

Након Стијеповићевог и Кнежевићевог снимка не знам шта има више нормалан човјек да пише о ДПС-у. Мислим да се у оној коверти и њеном стављању у џеп налазе наши животи посљедње три деценије и ДПС заправо није узео паре, него је узео наше животе и предао их на управљање врховном вођи и његовој доброј или злој вољи. И никоме ништа!

Какви су ово људи који сједе у посланичким и осталим клупама владајуће странке и мирно и без гриже савјести гледају како један од њихових партијских војника и њихов тобожњи банкарски помагач до бола скидају маске са свих наводних изборних и осталих побједа њихових вођа? Зар је могуће да нико у њиховим редовима нема барем грам храбрости и милиметар образа и упита нашег и њиховог владара наших судбина: „Шта је ово шефе, па нијесмо ваљда ово ми и нијеси ваљда то ти и гдје смо то онда ми“? Гдје су ови млади напумпани ДПС пулени који се убише од поштења, одбране неодбрањивог, заштите државе и његовог лика, да реагују и кажу да неће да живе у држави под чијим кровом се стотине хиљада и милиони евре размјењују по кућама као жваке и спортске наљепнице за наградне албуме? Са киме јутрос пије кафу јотована и надобудна Александра Вуковић, саткана од предачке традиције, части и поштења, културе и поезије и има ли образа и храбрости да каже да не жели да живи у држави чија се тежина мјери обимом Миговог коверта? Има ли образа да сваког јутра намјести свој шеширић и оде у свој и њихов посланички клуб? Гдје је онај Драгутин Паповић који изгоре за част и јунаштво Црне Горе да данас или сјутра проговори да оно што смо сви видјели са тиме нема везе и да се Црна Гора и сви ми спашавамо тек онда када ДПС оде са власти, а са њом у кривичне досије оде и све оно што су његови лидери радили задњих 30 година?

Шта ли данас ради млади јуноша Никола Ракочевић? Ето нам је посљедњих мјесеци држао предавања о савременим кретањима и дешавањима, па ето му прилике да нешто каже и свему што се догађа у његовом партијском дворишту. Зар је могуће да сви они ћуте и прихватају да живе у систему гдје је подебљи коверат мјера свих њихових побједа и туђих пораза? Зар је могуће да ће као млади људи, ваљда још увијек склони слободним и ванпартијским активностима, преко свега овога прећи и наставити да буду неслободни као што су до сада били? Зар је могуће да нико, ама нико, у ДПС-у неће рећи да је доста и да овако више не може и да се људски животи не могу купити ковертама из Стијеповићевог сакоа, а да они који то покушавају или већ деценијама то раде не могу да буду њихови лидери, министри, угледни људи и способни бизнисмени? Зар је могуће да у ДПС-у нема барем једног човјека који ће због Мигове коверте напустити странку и тако покаже да не жели да припада таквом начину владања? Како је кренуло изгледа да се ови из ДПС-а чуде како било шта од њих било шта очекује, јер они су увели Црну Гору у стабилност, покренули трећу економску силу Европе, повезали са НАТО-м, Тачијем и Рамом и како се са тиме може упоредити једна безначајна Мигова коверта?

Сви су ових дана очекивали како ће реаговати државне службе, а ја сам, онако наиван како ме је Бог дао, очекивао неки стампедо из ДПС-а и побуну њених чланова који једва састављају крај са крајем и на прагу су биједе или већ дубоко у њу угазили, јер не желе да се стотине и милиони евра размјењују по кућама и троше за куповину гладних и немоћних. Зар је могуће да ни они немају шта да кажу и да чекају да све то ријеши њихов вођа и за неке наредне изборе подијели им коју цркавицу? Зар је могуће да Црну Гору данас руше они који је данас највише бране и брукају себе и своје претке и продају за Мигове коверте и да због тога нико не реагује и спаси нешто уколико се више ишта може спасити у овој несрећној и у блато аморала и биједе баченој Црној Гори? 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here